İletişim Operatörlerinin Fahiş Zamları Büyük Tepki Çekiyor:

Ekonomideki enflasyon ve dalgalanmalar, tüm sektörleri olduğu gibi iletişim sektörünü de etkiledi. Taahhüt süresi biten kullanıcılar, paket yenileme sırasında karşılaştıkları yüksek fiyat artışlarına karşı sosyal medyada #OperatörSoygunu etiketiyle tepkilerini dile getiriyor. Artış oranları yüzde 200 ile yüzde 300 arasında değişirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu duruma müdahale edeceği söylentileri yayılmaya başladı.

İletişim Operatörlerinin Fahiş Zamları Büyük Tepki Çekiyor:

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim hizmetleri artık gıda ve barınma gibi temel bir ihtiyaç haline gelmişken, son zamlar kullanıcılar arasında büyük huzursuzluk yaratıyor. Örneğin, bir kullanıcı daha önce 162,7 TL ödediği paket için bu ay 640,5 TL fatura geldiğini belirtti ve yüzde 294 oranındaki bu artışın adil olmadığını vurguladı.

Sosyal medya ve şikâyet platformlarında her geçen gün artan tepkiler, operatörlerin fiyatlandırma politikalarını tartışmaya açıyor. Sikayetvar.com’da Türk Telekom abonesi bir kullanıcı, 188 TL olan faturasının 570 TL’ye yükseltildiğini belirterek "Bu nasıl bir ahlak anlayışı?" şeklinde tepkisini dile getirdi. Turkcell kullanıcıları da benzer şekilde, önceki paketlerine göre iki katından fazla zam gördüklerini belirterek operatörlerine karşı şikayetlerde bulunuyor.

 

Operatörlerin fahiş zamlarına tepkiler çığ gibi! Erdoğan'ın devreye gireceği konuşuluyor

Operatörlerin fahiş zamlarına tepkiler çığ gibi! Erdoğan'ın devreye gireceği konuşuluyor

Operatörler, uzun vadeli taahhütlerle kendilerini enflasyon ve maliyet artışlarından koruyorlar. Ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın enflasyon beklentileri doğrultusunda yapılan hesaplamalar, bu fiyat artışlarının çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. 2024’ün ilk yarısında Turkcell ve Türk Telekom’un kârlılıklarında da ciddi artışlar görülüyor. Özellikle Türk Telekom’un 2023’te kârı yüzde 137,7 artarak 16 milyar 422 milyon TL’ye ulaştı.

GSM operatörlerinin bu büyük kârlarına rağmen uyguladıkları zamlar kamuoyunda geniş bir tepki yaratmış durumda. Konunun hükümetin gündemine girmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olaya müdahale etmesi ihtimali ise giderek güçleniyor.

İletişim Operatörlerinin Fahiş Zamları Büyük Tepki Çekiyor:

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.