Erdoğan’ın Tepki Gösterdiği Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni İçin MSB'den Açıklama: Gerekli İşlemler Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin kılıçlarını havaya kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmalarına yönelik tepkisinin ardından Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) konuyla ilgili açıklama geldi. MSB, tören sırasında yaşanan olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldığını ve bu sürecin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Bakanlık yetkilileri, inceleme sonucunda sorumluların belirlenmesi halinde, ilgili personel hakkında disiplin mevzuatı çerçevesinde gereken işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Erdoğan’ın Tepki Gösterdiği Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni İçin MSB'den Açıklama: Gerekli İşlemler Yapılacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSB Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın toplantısında konuyu değerlendirerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) her zaman disiplin anlayışına sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı. Aktürk, törende yaşananların her yönüyle incelendiğini ve kamuoyunun olayla ilgili yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğini belirtti. Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana ordunun büyük bir sorumlulukla faaliyetlerini yürüttüğünü ifade eden Aktürk, bu tür olayların bağlamından kopartılmaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Kara Harp Okulu mezuniyet törenlerinde yapılan kılıçlı yemin geleneğinin, ilk kez 1999 yılında başladığı ve 2023 yılında yapılan yönerge değişikliğiyle mevcut şekline kavuştuğu bilgisi de paylaşıldı. MSB, bu olayla ilgili incelemenin devam ettiğini ve sorumluluğu bulunan personelin cezalandırılacağını belirterek, TSK'nın disiplin ve hukuk çerçevesinde gereken adımları atacağını vurguladı.

Toplantıda aynı zamanda TSK'nın sınır güvenliği ve terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili de bilgi verildi. Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini ve sınırdan yasa dışı geçişlerin önlenmesi konusunda da etkin çalışmalar yapıldığını belirtti.

Erdoğan’ın Tepki Gösterdiği Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni İçin MSB'den Açıklama: Gerekli İşlemler Yapılacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.