Dilan Polat'ın Tahliyesi: Adalet Bakanı Tunç'tan İlk Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat'ın tahliye edilmesiyle ilgili olarak ilk kez konuştu. Bakan Tunç, "Savcılarımız bu soruşturmayı büyük bir titizlikle yürüttü. MASAK tarafından detaylı bir inceleme yapıldı ve bu inceleme sonucunda mahkeme, mevcut raporlar doğrultusunda bir karar verdi" dedi.

Dilan Polat'ın Tahliyesi: Adalet Bakanı Tunç'tan İlk Açıklama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasım ayında vergi kaçakçılığı ve kara para aklama iddialarıyla tutuklanan Dilan Polat, 18 Ağustos'ta MASAK raporlarının incelenmesi sonucunda tahliye edildi. Bakan Tunç, CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında yaptığı açıklamada, yargı sistemine güvenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Karar, Gelen Raporlar Doğrultusunda Verildi"

Yılmaz Tunç, Polat'ın tahliyesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Kara para aklama ve yasa dışı bahis gibi mali suçlarda yargının başvuracağı temel kaynak MASAK'tır. MASAK'tan gelen ön raporlarla başlatılan soruşturma, detaylı incelemelerle devam etti. Sonuç olarak, MASAK'ın sunduğu raporlar çerçevesinde mahkeme bir karar verdi" ifadelerini kullandı.

"Tüm Şüpheliler Serbest Bırakılmadı"

Tunç, dosya kapsamındaki tüm şüphelilerin serbest bırakılmadığını vurgulayarak, "Dosyanın içeriği hakkında bilgi sahibi olmadan, 'Neden serbest kaldı?' ya da 'Neden tutuklandı?' gibi yorumlar yapmak doğru değil. Yargıyı kendi işleyişine bırakmalıyız. Suç şüphesiyle başlatılan bu soruşturma, dava açılmasıyla birlikte kuvvetli delillere dayanıyor. Kimlerin tutukluluğunun devam edeceğine, kimlerin serbest bırakılacağına, bilirkişi ve MASAK raporları doğrultusunda yargı karar verecek" dedi.

Dilan Polat'ın Tahliyesi: Adalet Bakanı Tunç'tan İlk Açıklama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.