Roblox’a Erişim Engeli: İşte Son Gelişmeler ve Açıklamalar

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformlarından biri olan Roblox, 7 Ağustos tarihinde Türkiye'de erişim engeliyle karşılaştı. Akşam saatlerinde platforma giriş yapmak isteyen kullanıcılar, Roblox’un internet sitesine erişemediler. Konuyla ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sorgulama sayfasında, platformun erişime engellendiği bilgisi yer aldı. Bu gelişmeler üzerine oyun severler, “Roblox yasaklandı mı, erişim ne zaman sağlanacak?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Roblox’un mahkeme kararıyla kapatıldığı belirtildi. Peki, Roblox tekrar erişime açılacak mı, ne zaman düzelecek? İşte, Roblox erişim engeliyle ilgili tüm detaylar.

Roblox’a Erişim Engeli: İşte Son Gelişmeler ve Açıklamalar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ROBLOX ERİŞİM ENGELİNDE SON DAKİKA GELİŞMESİ

Türkiye’de 15 milyon kullanıcısı bulunan Roblox platformuna getirilen erişim engeliyle ilgili olarak Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Yayman, Roblox’ta çocukların istismarına neden olabilecek içeriklerin bulunması nedeniyle bu kararı aldıklarını ifade etti. Sansür ve yasaklara karşı olduklarını belirten Yayman, “Hükümet olarak bu platformları Türkiye’ye davet eden ve ilgili yasal düzenlemeleri yapan biziz. Ancak özgürlükler ve güvenlik arasında doğru bir denge kurulması gerekiyor. Sosyal medya şirketlerinin kendilerini devletlerin veya milletlerin üzerinde görmelerini asla kabul edemeyiz. Roblox, Instagram, Meta ve X gibi platformlar Almanya’da nasıl ki hukuk kurallarına uygun çalışıyorsa, Türkiye’de de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Erişim engellerini doğru bulmamakla birlikte, dijital ağların Türkiye’nin hukukuna uyması gerektiğine inanıyoruz,” dedi.

Dijital Ağların Hukuka Uygunluğu

Sosyal ağların önemine dikkat çeken Yayman, “Amacımız, Roblox ya da Instagram’ı hedef almak değil. Tüm dijital platformların bulunduğu ülkenin topluluk kurallarına ve hukukuna uygun hareket etmesini sağlamak. Sosyal ağlar, bir yandan özgürlük alanları sunarken, diğer yandan sanal kumar, dijital bağımlılık, pedofili, kadına şiddet ve diğer birçok suçun da yaygınlaşmasına olanak tanıyor. Gerçek hayatta suç olan davranışların sanal dünyada da suç sayılması gerektiğine inanıyoruz,” şeklinde konuştu.

Roblox’a Erişim Engeli: İşte Son Gelişmeler ve Açıklamalar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.