Prof. Dr. Orhan Değer: Arının havasından bile faydalanıyoruz
ANTALYA – BHA
Antalya’da düzenlenen Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı’nda konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Orhan Değer sunumunda Türkiye ve global düzeydeki markaların yarışabileceğini belirtti.
Değer konuşmasında şu ifadeleri kullandı,
”Bir sürü arı ürünü üretiyoruz. Yaşlanma karşıtı etkilerini anlattım. Hem normal yaşlanmayı engelliyor hem de cilt üzerindeki yaşlanmayı geciktiriyor. Dolayısıyla Türkiye’de üretilen bir takım kozmetiklere bu arı ürünlerini kattık ve çok güzel bunlarla ilgili klinik çalışmaları yapıldı, harika ürünler meydana getirdi. Arı ürünleri onları daha da katma değerli hale getirdi. Dünyadaki çok iyi markalarla yarışabilecek düzeyimiz var şu an.
Arı bir kere doğal bir varlık. Bir şifa kaynağı arı. Bilmediğimiz bir sürü şey daha var. Bildiğimiz sadece bu kadar dolayısıyla doğal bir şeyi biz hiç etkilemeden o ürünlere kattığımız için de o ürünlerin kıymetini arttırıyoruz. Örneğin başkaları onları kimyasal maddelerle yapıyorlar. O etkileri sentez edilmiş organik kimyasal maddeden yapıyorlar. Bizimkisi ise doğal, arının kendi ürününü oraya katıyoruz. Bunların hepsinin dozajları miktarları ayarlanıyor, bu ürünlerin hepsinde sadece kozmetik yok. İçilenler de var. Hap formlarımız da var.
”Ürünlere yoğun bir ilgi var”
Bu sempozyum sayesinde tanınırlığın daha da artacağını öngören Prof. Dr. Orhan Değer,
”Trabzon’da ürünlere yoğun bir ilgi var diyebiliriz. Hedefimiz hemen bir kazanç elde edip köşeyi dönelim değil, hedef Türkler bu ürünleri yapabiliyor demek. Ürünleri insanlara göstere göstere inandırdık diyebilirim. Ben inanıyorum ki bu sempozyumda da birçok yere dağılacağız. Yani hedefimiz şu, biz Türkiye’de bu ürünleri yapıyoruz ve daha da başarılı olacağımıza inanıyorum.
Havasından bile faydalanıyoruz. Şu anda da dünyada ilk defa klinik yani hekim kökenli araştırma yapacağız. Arı havasını hastalarda deneyeceğiz. İnşallah sonuçlarını da size aktarırız.” dedi.
0 Yorum