Komisyon üyeleri belli oldu

Komisyon üyeleri belli oldu Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın başkanlığında toplanan ilk Belediye Meclisi, bugün düzenlendi. İlk mecliste toplam 22 maddenin 12 adeti seçim yapılarak gerçekleştirildi. İlk mecliste Başkan Vekilliği, Kâtip Üyeliği, Çiftçi Malları Koruma Üyeliği, Encümen Üyeleri, EDİKAB üye seçimi, İmar Komisyonu gibi komisyon ve üye seçimleri gerçekleştirildi. “Hayırlı kararlara hep beraber...

Komisyon üyeleri belli oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Komisyon üyeleri belli oldu

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın başkanlığında toplanan ilk Belediye Meclisi, bugün düzenlendi. İlk mecliste toplam 22 maddenin 12 adeti seçim yapılarak gerçekleştirildi. İlk mecliste Başkan Vekilliği, Kâtip Üyeliği, Çiftçi Malları Koruma Üyeliği, Encümen Üyeleri, EDİKAB üye seçimi, İmar Komisyonu gibi komisyon ve üye seçimleri gerçekleştirildi.

“Hayırlı kararlara hep beraber imza atacağız”

Toplantı öncesi meclis üyelerine seslenen Belediye Başkanı Akın, hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Edirne’ye hizmet etmek için birlikte çalışacaklarını belirtti. Akın; “Seçim sonrası yapmış olduğumuz ilk toplantı. Öncelikle seçilmiş olan tüm değerli meclis üyelerimize görevlerinde başarılar diliyorum. Seçmenimizin göstermiş olduğu irade doğrultusunda, yeni meclisimiz oluştu. Bu yeni dönemimizde, inşallah şehrimizle ilgili çok güzel hayırlı kararlara hep beraber imza atacağız. Bundan sonra meclisimizde hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin, hep birlikte şehrimiz için çalışıp mücadele edeceğiz. Bunun için çok gururlu ve mutluyuz. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

Başkanvekilleri belli oldu

Mecliste ilk gündem maddesi olarak Meclis Başkanvekilliğine 2 üyenin seçilmesi için kapalı oylama yapıldı. CHP Grup Başkanvekili Cenk Ergüden, meclis üyelerinden Babürhan Feyzullah Güldiken ve Nurcan Pektaş’ı başkanvekilliği için önerdiklerini belirtirken, AK Parti Grup Başkanvekili Osman Recai Koçaşlı, meclis üyelerinden Mukaddes Sibel Yıldırım ve İsmail Uzun’u önerdi.  Yapılan oylama sonucu 1’inci Başkanvekili olarak Babürhan Feyzullah Güldiken, 2’nci Başkanvekili olarak Nurcan Pektaş belirlendi.

Katip üyeler de belli oldu

Yine Belediye Meclisi Katip Üyeleri yapılan kapalı oylama sonucuyla belirlendi. CHP grubu tarafından önerilen asil; İlknur Özcan, Duygu Şener, Bedrettin Kapu, yedek; Ömer Kutlu, Nedim Mercan ve AK Parti grubunca önerilen asil; Hasan Aygün, İzzet Doruk, yedek; Necamettin Attay, Celal Demir katip üyeliğe önerildi. Yapılan oylama sonucu Meclis Katip Üyeliği’ne İlknur Özcan, Duygu Şener, Bedrettin Kapu ve yedek olarak Ömer Kutlu, Nedim Mercan seçildi.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Yönetim kurulu seçildi

Daha sonra Çiftçi Malları Koruma Meclisi’ne 5 asil, 5 yedek; Murakabe Heyetine 5 asil, 5 yedek üyenin seçimi gerçekleştirildi. Yapılan gizli oylamada meclis üyeleri, ziraat odası meclis üyeleri ve ETSO meclis üyeleri oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Azaları Üyeliği Asil; Suat Tabakpehlivan, Şerif Arpa, İbrahim Özölmez, Harun Çamlıöz, Gökhan Saranlı, yedek; İsmail Sancakçavuşu, Erkan Arda, Ender Bilal, Oktay Fidan, Görkem Akbulut seçildiler. Diğer yandan Murakebe Heyeti Asil Üyeliğine Celal Seleje, Abdullah Sancakçavuşu, Tolga Tosun, Oğusan Bostancı, Ahmet Koca ve yedek olarak Atilla Tosun, Güven Celepler, Özgür Arda, Serhat Yavaş ve Bilal Çamlıöz seçildiler.

Bir önceki toplantının tutanaklarının onaylanmasıyla devam eden toplantıda, 5’inci gündem maddesi olarak 1’inci Başkanvekili Babürhan Feyzullah Güldiken tarafından 2023 yılı faaliyet raporu okunmadan, geldiği şekilde kabulü gibi oylamaya sunuldu. Rapor oy birliğiyle kabul edildi. Devamında 2023 yılı Denetim Kurulu raporu, 6’ncı gündem maddesi olarak görüşüldü.

3 Encümen üyesi seçildi

Toplantının 7’nci gündem maddesi olarak 3 Belediye Encümen Üyesi, gizli oylamayla belirlendi. CHP Grup Başkanvekili Ergüden, encümen üyeliğine Asım Uyguner, Nedim Mercan ve Ömer Kutlu’yu önerdiklerini, AK Parti Grup Başkanvekili Koçaşlı ise encümen üyeliğine İsmail Uzun, Ezgi Yetkiner ve Necamettin Attay’ı önerdiklerini ifade etti. Yapılan oylama sonucu Belediye Encümen Üyeliğine Asım Uyguner, Nedim Mercan ve Ömer Kutlu seçildi.

EDİKAB üyeleri belirlendi

Ardından Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nde (EDİKAB) görev yapacak 19 asil, 1 yedek üyenin seçimleri gerçekleştirildi. Yapılan gizli oylama sonucu EDİKAB’ta görev yapacak üyeler şu şekilde belirlendi; asil üye olarak Babürhan Feyzullah Güldiken, İsmail Bilgi, Harika Taybıllı, Cenk Ergüden, Serhad Ceylan, Mehmet Muranlı, Gökçe Onur Öktem, Nurcan Pektaş, Semih Çınar, İlknur Özcan, Yavuz Arslan, Bedrettin Kapu, Engin Çoğal, Engin Yağcılar, Duygu Şener, İsmail Sancakçavuşu, Ömer Kutlu, Nedim Mercan, Asım Uyguner ve yedek üye olarak Sergen Kuru, Osman Recai Koçaşlı, Lütfü Erkal Esenkal, İsmail Uzun, Ezgi Yetkiner, Necamettin Attay, Mukaddes Sibel Yıldırım, Hasan Aygün,Celal Demir, Oya Akgül, Mahmut İzzet Doruk ve Yusuf Tekden seçildiler.

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’ne asil üye olarak Yavuz Arslan, Nedim Mercan ve İsmail Sancakçavuşu; yedek üyeliğe ise Semih Çınar ve Mehmet Muranlı seçildi.

3’er üyeden oluşan ihtisas komisyonları belli oldu

İmar Komisyonu’na Cenk Ergüden, Mehmet Muranlı ve Ezgi Yetkiner oy birliği ile seçilirken, Ulaşım Komisyonu’na Semih Çınar, Bedrettin Kapu ve Celal Demir, oy birliği ile seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu için önerilen İsmail Bilgi, Engin Yağcılar ve Necamettin Attay, oy birliği ile seçildi.

Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’na da oybirliği ile Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, yedek üye olarak da Babürhan Feyzullah Güldiken seçildi.

Tarihi Kentler Birliği’ne oy çokluğu ile Cenk Ergüden asil, Babürhan Feyzullah Güldiken de yedek olarak seçildi.

Belediye Başkanı Akın’ın doğal üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği’ne asil üye olarak Gökçe Onur Öktem, Sergen Kuru ve yedek üye olarak Yavuz Arslan, oy çokluğuyla seçildi.

Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonu’nun 3 kişiden oluşan üyeleri Engin Çoğal, Duygu Şener ve Hasan Aygün seçildiler.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne Babürhan Feyzullah Güldiken ve Harika Taybıllı üye olarak oy çokluğuyla seçildi.

Adem Batuhan SEVER

Komisyon üyeleri belli oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.