Blinken Aliyev`i aradı: Azerbaycan Cumhurbaşkanı`na rapor verdi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi`nden yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`i telefonla aradı. Açıklamada Blinken`in 5 Nisan`da ABD, Avrupa Birliği ve Ermenistan arasında gerçekleştirilecek üçlü görüşmeden Azerbaycan`ın duyduğu rahatsızlıktan haberdar olduklarını ve konuyu aydınlatmak istediği vurgulandı. Blinken, görüşmenin tamamen Ermenistan`ın ekonomik gelişimi konularını kapsayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Aliyev ise Azerbaycan tarafında...

Blinken Aliyev`i aradı: Azerbaycan Cumhurbaşkanı`na rapor verdi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi`nden yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`i telefonla aradı.

Açıklamada Blinken`in 5 Nisan`da ABD, Avrupa Birliği ve Ermenistan arasında gerçekleştirilecek üçlü görüşmeden Azerbaycan`ın duyduğu rahatsızlıktan haberdar olduklarını ve konuyu aydınlatmak istediği vurgulandı.

Blinken, görüşmenin tamamen Ermenistan`ın ekonomik gelişimi konularını kapsayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev ise Azerbaycan tarafında olan bilginin, görşmede Ermenistan`a askeri yardım verileceği, askeri tatbikatlaırn yapılacağı ve Azerbaycan`la sınırda askeri yapıların inşa edileceği yönünde olduğunu belirtti. Bunun üzerine Blinken 5 Nisan göreşmesinin Azerbaycan`a karşı olamdığını kesin bir dille ifade etti.

Blinken Aliyev`i aradı: Azerbaycan Cumhurbaşkanı`na rapor verdi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.