Seçmenlere seyyar sandık hizmeti

Seçmenlere seyyar sandık hizmeti Seyyar sandık hizmetinden yararlanan hasta veya engelli seçmenler, mutluluklarını ve memnuniyetini dile getirdiler. Türkiye, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık başına giderken, Edirne merkez ilçede de 139 bin 57 seçmen, bugün saat 08.00 itibariyle sandık başına giderek oylarını kullanmaya başladı. Edirne’deki 139 bin 57 seçmen için 34 okulda 437...

Seçmenlere seyyar sandık hizmeti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçmenlere seyyar sandık hizmeti

Seyyar sandık hizmetinden yararlanan hasta veya engelli seçmenler, mutluluklarını ve memnuniyetini dile getirdiler.

Türkiye, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık başına giderken, Edirne merkez ilçede de 139 bin 57 seçmen, bugün saat 08.00 itibariyle sandık başına giderek oylarını kullanmaya başladı. Edirne’deki 139 bin 57 seçmen için 34 okulda 437 sandık kurulurken, hastalığı veya engeli olduğundan dolayı sandık başına gidemeyen seçmenlere yönelik seyyar sandık uygulaması kapsamında da 4 sandık, seçmenlerin oy kullanabilmesi için hazırlandı.

Seyyar sandıkta görev yapan ekipler, Edirne Adliyesi Seçim Kurulu tarafından bilgilendirilmeleri ve sandık başında yemin etmelerinin ardından, sandıkları teslim aldılar. Görevli ekipler, seyyar sandıkta oy kullanmak için başvuru yapan 63 engelli veya hastalığı bulunan seçmenlerin adreslerini kapı kapı dolaştı.

“MUTLULUKTAN AĞLADIM”

Seyyar sandıkta oyunu kullanırken göz yaşlarına hakim olamayan 67 yaşındaki kanser hastası Mübeccel Şahin, unutulduğunu ve oyumu kullanamayacağı için üzüldüğünü belirtti. Şahin; “Çok şükür beni unuttunuz diye oyumu atamayacağım diye üzülüyordum. Oyumu kullanacağım için çok mutluyum. Allah razı olsun. Kanser hastasıyım kemoterapi gördüm. 23 kere ışın aldım. Kanser yüzünden bir gözüm görmüyor. Kanser hastalığı yüzünden ayaklarımdan dolayı yürüyemiyorum. Oy kullandığım için mutluyum. Allah razı olsun. Mutluluktan ağladım. Allah polisimize, askerimize kuvvet versin. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Seyyar sandıkta oy kullanmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren 83 yaşındaki Ömrüye Dogan ise; “Memnun oldum. Evimde oyumu kullandım. Kendim zor gidiyorum. Orada çok heyecanlanacaktım. Bacaklarım tutmuyor. Tansiyonumda ve rahatsızlıklarım var. Arabayla da gidemiyoruz” diye konuştu.

Adem Batuhan SEVER

Seçmenlere seyyar sandık hizmeti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.