Şahingöz: Festivaller ziyaretçiler için büyük bir çekim merkezi

Şahingöz: Festivaller ziyaretçiler için büyük bir çekim merkezi AHBVÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şeyma Akar Şahingöz festivallerin ekonomik, kültürel, politik ve birçok yararına değinerek “Festivaller sadece yerel halk için değil aynı zamanda aynı zamanda ziyaretçiler için de büyük bir çekim merkezi oluştururlar” dedi. “Yemekler o yerin kimliğini belirler” Dr. Şahingöz...

{"id":89638,"news_id":15693105,"detail":"\u015eahing\u00f6z: Festivaller ziyaret\u00e7iler i\u00e7in b\u00fcy\u00fck bir \u00e7ekim merkezi\n

AHBV\u00dc Gastronomi ve Mutfak Sanatlar\u0131 B\u00f6l\u00fcm\u00fc \u00f6\u011fretim \u00fcyesi Prof. Dr. \u015eeyma Akar \u015eahing\u00f6z festivallerin ekonomik, k\u00fclt\u00fcrel, politik ve bir\u00e7ok yarar\u0131na de\u011finerek \u201cFestivaller sadece yerel halk i\u00e7in de\u011fil ayn\u0131 zamanda ayn\u0131 zamanda ziyaret\u00e7iler i\u00e7in de b\u00fcy\u00fck bir \u00e7ekim merkezi olu\u015ftururlar\u201d dedi.\n\u201cYemekler o yerin kimli\u011fini belirler\u201d\n

Dr. \u015eahing\u00f6z konu\u015fmas\u0131n\u0131n devam\u0131nda yemeklerin k\u00fclt\u00fcrel \u00f6nemine ve turizme olan katk\u0131lar\u0131ndan bahsetti. \u015eahing\u00f6z \u201cBir \u00fclkenin veya \u015fehrin yemekleri, o yerin kimli\u011fini belirler ve turistler i\u00e7in o destinasyonun ke\u015ffedilmesinde b\u00fcy\u00fck bir rol oynar. G\u00fcn\u00fcm\u00fczde turistler art\u0131k sadece mekanlar\u0131 ziyaret etmekle kalmay\u0131p ayn\u0131 zamanda o \u00fclkenin veya \u015fehrin mutfa\u011f\u0131na da ilgi g\u00f6stermektedirler. Bu da gastronomi turizminin canlanmas\u0131na katk\u0131 sa\u011flamaktad\u0131r\u201d \u015feklinde konu\u015ftu.\n\u201cHalk anlat\u0131lar\u0131 k\u00fclt\u00fcrel hazinedir\u201d\n

\u015eahing\u00f6z \u201cHalk anlat\u0131lar\u0131 bir toplumun tarihini, mitolojisini, efsanelerini ve masallar\u0131n\u0131 i\u00e7erek \u00f6nemli birer k\u00fclt\u00fcrel hazinedir\u201d diyerek rit\u00fceller ve halk anlat\u0131lar\u0131n\u0131n gastronomi turizminin geli\u015ftirilmesinde pazarlama arac\u0131 olarak kullan\u0131labilece\u011fini s\u00f6yledi.\n

Panelde konu\u015fan AHBV\u00dc \u0130leti\u015fim Fak\u00fcltesi Gazetecilik B\u00f6l\u00fcm\u00fc Dr. \u00d6\u011fr. \u00dcyesi \u015eeyda Ko\u00e7ak Kurt, geleneksel medya, sosyal medya ve gastronomi ili\u015fkisi hakk\u0131nda a\u00e7\u0131klamalarda bulundu. Gastronominin birle\u015ftirici bir g\u00fcc\u00fc oldu\u011funu belirten Kurt \u201cOrtak bir ilgi alan\u0131 olmayan ki\u015filer kendilerini ayn\u0131 yeme\u011fi payla\u015f\u0131rken bulabilirler\u201d dedi.\n","created_at":"2024-03-18T17:59:11.000000Z","updated_at":"2024-03-18T17:59:11.000000Z"}