BM Temsilcisi Holguin’ın KKTC’deki Siyasi Partileri ziyaret etti

BM Temsilcisi Holguin’ın KKTC’deki Siyasi Partileri ziyaret etti Holgiun bu sabah saat 09.30’da KKTC UBP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Parti Genel Başkanı ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel’le bir araya geldi. Görüşmede KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasiopoğlu ve diğer parti yetkilileri de hazır bulundu. Holguin’in buradaki görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. ...

BM Temsilcisi Holguin’ın KKTC’deki Siyasi Partileri ziyaret etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Temsilcisi Holguin’ın KKTC’deki Siyasi Partileri ziyaret etti

Holgiun bu sabah saat 09.30’da KKTC UBP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Parti Genel Başkanı ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel’le bir araya geldi. Görüşmede KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasiopoğlu ve diğer parti yetkilileri de hazır bulundu.

Holguin’in buradaki görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.  Görüşmenin ardından UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu, yazılı açıklama yaptı. Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu, açıklamasında, Holguin’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından 5 Ocak tarihinde 6 ay süreyle görevlendirildiğini hatırlatarak, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, bu atamayı, Holguin’in görevinin iki taraf arasında yeni ve resmi bir sürece geçilebilmesi için ortak zemin olup olmadığının araştırması şartıyla kabul ettiğine işaret etti. Hasipoğlu, bu görev yönergesi çerçevesinde Holguin’in sürdüreceği çalışmalarda kendisine destek olacaklarını bildirdiğini kaydetti. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın UBP’nin adayı olarak KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesiyle federasyon defterinin bir daha açılmamak üzere kapandığını kaydeden Hasipoğlu “Artık yeni dönem vardır. Herhangi bir müzakere süreci ancak ve ancak egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüzün teyit edilmesiyle başlayabilir. Müzakereler için ortak zemin budur.” Dedi.

Holguin daha sonra, KKTC Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni ziyaret etti. Parti Genel Merkezinde saat 11.00’de başlayan ve bir buçuk saat süren görüşmede Holguin, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Asım Akansoy ve milletvekilleri Sıla Usar İncirli, Fikri Toros, Armağan Candan’la bir araya geldi. Görüşme sonrası CTP Genel Başkanı Erhürman tarafından Holguin’e hediye takdimi yapıldı.

CTP, görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, CTP olarak resmi müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli olan ortak zemin oluşturma çabalarını desteklediklerini ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını Holguin’e aktardıklarını belirtti. Görüşmede, çözüm sürecinde devam eden çıkmazın aşılması ve kapsamlı çözüm hedefine bağlı bir sürecin kurgulanması için gerekli olan müzakere yöntemlerine ilişkin verimli bir istişare yapıldı. Sayın Holguin’in her iki toplumun farklı kesimleri ile görüşme yapmasının oldukça değerli olduğunun belirtildiği görüşmede, Kıbrıs Türk toplumunun siyasi eşitlik temelinde, sürdürülebilir, güvenli, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme hazır olduğu belirtildi.

Holguin siyasi partilere gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde bugün son olarak KKTC Halkın Partisi’ni  ziyaret etti. Parti Genel Merkezi’nde yer alan görüşmede, HP Genel Başkanı Kudret Özersay ile parti yetkilileri hazır bulundu. Görüşmeyle ilgili yazılı açıklamada bulunan Kudret Özersay görüşmede ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini belirtti. Adada karşılıklı kabul edilebilir ve yaşayabilir bir çözümden yana olduklarını kaydettiğini ifade eden Özersay, bunun için şimdiye kadar izlenen yoldan daha farklı ve yaratıcı yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çektiğini vurguladı.

BM Temsilcisi Holguin’ın KKTC’deki Siyasi Partileri ziyaret etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.