Tokat’ta ata tohumları korunuyor, takasla çoğalıyor

Tokat’ta ata tohumları korunuyor, takasla çoğalıyor Hüseyin Kömür/TOKAT-BHA Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Şehit Ferhat Koç Konferans Salonunda 2. Tohum Takas Etkinliği gerçekleştirildi. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Bedrettin Karan, açılış konuşmasında tohumun hayata atılan ilk adım olduğunu ifade ederek tohumun stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Karan, ikincisi düzenlenen etkinliğin ata...

Tokat’ta ata tohumları korunuyor, takasla çoğalıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ta ata tohumları korunuyor, takasla çoğalıyor

Hüseyin Kömür/TOKAT-BHA

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Şehit Ferhat Koç Konferans Salonunda 2. Tohum Takas Etkinliği gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Bedrettin Karan, açılış konuşmasında tohumun hayata atılan ilk adım olduğunu ifade ederek tohumun stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Karan, ikincisi düzenlenen etkinliğin ata tohumlarının korunması amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yerli Tokat domates ve biber tohumu da var

Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Naif Geboloğlu da tohumların elde edilmesi ve muhafazasıyla ilgili bilgiler vererek yerel domates çeşidinin ve Tokat biberi tohumunun ellerinde bulunduğunu belirtti. Üretimi yapılan tohumların en kısa sürede üreticilere dağıtılacağını söyledi.

Rektör Yılmaz:Tokat tarımına katkımız sürecek

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise üniversitenin Tokat tarımına yapmış olduğu katkılardan bahsederek bu katkıların artacağını, tohum takas etkinliğinin, yerel tohumları yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu da Anadolu’nun çok fazla endemik türe ev sahipliği yapan bereketli bir coğrafya olduğunu ifade ederek Tokat’ın bu noktada ayrı bir öneminin olduğunu söyledi. Hatipoğlu, tohumların korunmasının önemine de işaret ederek düzenlenen tohum takas etkinliğinin hayırlara vesile olmasını diledi. Ardından sembolik olarak tohum takası gerçekleştirildi. Sergilenen tohumlar çiftçiler, öğrenciler ve ilgili tüm paydaşlar arasında takas edildi.

 

 

Tokat’ta ata tohumları korunuyor, takasla çoğalıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.