Tokat’ta Ramazanın sultanı nohut mayalı çörek

Tokat’ta Ramazanın sultanı nohut mayalı çörek Hüseyin Kömür  BHA-TOKAT Tokat’ta, Ramazan ayına özel lezzetler arasında yer alan; tuzsuz ve şekersiz olarak doğal nohut mayasında yapılan Nohut Mayalı Çörek oldukça rağbet görüyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2021 yılında tescillenerek coğrafi işaret alınan Tokat çöreği, nohut mayasından üretilmesi nedeni ile şeker, tansiyon ve mide rahatsızlığı...

Tokat’ta Ramazanın sultanı nohut mayalı çörek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ta Ramazanın sultanı nohut mayalı çörek

Hüseyin Kömür  BHA-TOKAT

Tokat’ta, Ramazan ayına özel lezzetler arasında yer alan; tuzsuz ve şekersiz olarak doğal nohut mayasında yapılan Nohut Mayalı Çörek oldukça rağbet görüyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2021 yılında tescillenerek coğrafi işaret alınan Tokat çöreği, nohut mayasından üretilmesi nedeni ile şeker, tansiyon ve mide rahatsızlığı olan kişilerin tercih ettiği Ramazan ayının vazgeçilmezi.

Hamuru 12 saatte çöreği 15 dakikada hazır

Tokat’ta yılın 11 ayı simit ve yağlı pişiren fırınlar Ramazan ayında nohut mayalı çöreğe yoğunlaşıyor. Yaklaşık 12 saatte hamuru hazır hale geldikten sonra yoğrularak açılan çörekler şekil verilerek tavalara konularak taş fırınlarda yaklaşık 15 dakikada pişiyor.

 

Hem iftarda hem sahurda tüketiliyor

Tokat’ta bu çörekler hem iftar hem sahur sofralarını lezzetlendiriyor. Yemekten sonra çay veya süt ile tüketilen çörekler hazmı kolaylaştırıyor. Sade, cevizli ve kuru üzümlü olarak çeşitli boylarda satılan çörekler ilgi görüyor. Çöreklere il dışından da siparişler oluyor.

Tokat’ta Ramazanın sultanı nohut mayalı çörek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.