Seyyahname Türk Rock Müziği’nde Yeni Bir Isim

Seyyahname Türk Rock Müziği’nde Yeni Bir Isim Almanya’da dünyaya gelen İlker Harmankaya, çocuk yaşlarındayken ailesiyle Türkiye’ye kesin dönüş yapmış. Türkiye’de özel sektörde kurumsal bir firmada iş hayatını devam ettirirken içindeki müzik tutkusunu evde beste yaparak durdurmayacağını anladıktan sonra, şarkılarını yayımlama kararı almıştır. Seyyahname’nin yeni şarkısı “Kayboldum Ben” 19 Ocak 2024 tarihinde tüm dünyada dijital platformlarda...

Seyyahname Türk Rock Müziği’nde Yeni Bir Isim

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seyyahname Türk Rock Müziği’nde Yeni Bir Isim

Almanya’da dünyaya gelen İlker Harmankaya, çocuk yaşlarındayken ailesiyle

Türkiye’ye kesin dönüş yapmış. Türkiye’de özel sektörde kurumsal bir firmada iş hayatını devam ettirirken içindeki müzik tutkusunu evde beste yaparak durdurmayacağını anladıktan sonra, şarkılarını yayımlama kararı almıştır. Seyyahname’nin yeni şarkısı “Kayboldum Ben” 19 Ocak 2024 tarihinde tüm dünyada dijital platformlarda yayımlandı.

Söz, müzik ve düzenlemeleri Harmankaya’ya ait olan Kayboldum Ben, aranjesi tamamladıktan sonra 24 Kasım 2023 tarihinde, İzmir’de Stüdyo Frekans ’ta vokal kayıtları yapılmıştır. Vokal kayıtları ile mix ve masteringi Kerem İnci tarafından yapılan Kayboldum Ben’in gitar sololarında ise Aytuğ Şeker imzası yer almıştır. Şarkının video klipi Seyyahname’nin resmi Youtube kanalında (seyyahname.official) yayınlanmıştır. Klip yine İlker Harmankaya tarafından hazırlanmış, insanın kendi ütopya ve distopyasını resmetmesi için yapay zekâ araçları kullanılarak izleyicilerinin beğenisine sunulmuştur.

Şarkı Hakkında Seyyahname’den “Kayboldum Ben”, benim için çok özel bir şarkı. Kendimi bulduğum ve kendimi ifade edebildiğim bir şarkı. Bu şarkıyı yazarken içinde bulunduğum dönem, kendi içimdeki kaotik evrenimle yüzleştiğim, modern çağın getirdiği belirsizlik ve yalnızlık duygusunu yoğun hissettiğim bir dönemdi. Şarkı, dinleyicilerime kendi iç dünyalarına dalmaları ve kendilerini bulmaları, önce kendilerini dinlemeleri için bir davet niteliğinde. Siz önce kendinizi dinleyip duymadığınızda, başkalarının dinleyip duyması mümkün görünmüyor diyebilirim. Umuyorum ki “Kayboldum Ben”, dinleyicilerimle rezonansa girer ve onlara ilham verir.

Seyyahname Türk Rock Müziği’nde Yeni Bir Isim

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.