Halk oyunlarında birincilik için ter döktüler

Halk oyunlarında birincilik için ter döktüler Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda bugün toplam 8 ekip, halk oyunları ekipleri okul sporları il birinciliği için yarıştılar. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Semih Engin; “Bugünkü yapılan organizasyonun amacı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı halk oyunları, okul sporları, minikler, yıldızlar ve gençler olarak yani...

Halk oyunlarında birincilik için ter döktüler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk oyunlarında birincilik için ter döktüler

Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda bugün toplam 8 ekip, halk oyunları ekipleri okul sporları il birinciliği için yarıştılar. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Semih Engin; “Bugünkü yapılan organizasyonun amacı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı halk oyunları, okul sporları, minikler, yıldızlar ve gençler olarak yani ilkokul, ortaokul, liseler arasında bir yarışma olacak. Toplamda sekiz ekibimiz var. Yaklaşık bir buçuk saat bir performans sergileyecekler. Yani yedişer çekeceğiz dakikayla sırayla yarışacaklar. Yarışların sonunda hakemlerimizin değerlendirme sonucu bir puanlar ortaya çıkacak ve birinci ikinciler ortaya çıkacak. Bunun sonucunda da Edirne’mizi 2-3 Nisan’da yıldızlar kategorisinde birinci ekibimiz Bilecik ilimizde temsil edecekler. Gençlerde de birinci olan ekibimiz de 15-16 Nisan’da Bursa’da bizi temsil edecekler. Gençler kategorisinde birinci ve ikinci olan ekibimiz bir üst tura çıkmayı hak kazanıyor” dedi.

Toplamda sekiz ekibin olduğunu belirten Engin; “Şu an sekiz ekibimiz var. Gençlerde de dört ekip var. Birinci ve ikinci bir üst tura çıkıyor, yıldızlarda iki ekip var, ortaokullarda da birinci olan çıkıyor. Ortalama toplam 170-180 adet öğrencimiz var. Çünkü düzenlemeli dallar da var. İki dalda yarışma oluyor. Bir geleneksel düzenlemesi dal, bir de geleneksel düzenlemeli dallar. Düzenlemesiz dallar müzisyenler eşliğinde oluyor. Düzenlemeli dal da, okul sporlarında ise CD eşliğinde oluyor” diye konuştu.

Halk oyunlarında birincilik için ter döktüler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.