Halkbank’tan kadın girişimcilere özel ayrıcalıklar

Halkbank’tan kadın girişimcilere özel ayrıcalıklar Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Halkbank iş birliği ile ETSO bünyesindeki kadın ve genç girişimcilere Halkbank Edirne Şube Müdürü Yavuz Kotan’ın gerçekleştirdiği sunumla, finansal okur yazarlık ve Halkbank’ın sunduğu avantajlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya ETSO üyesi kadın ve genç iş insanları ile Kadın ve Genç İcra Komitesi...

Halkbank’tan kadın girişimcilere özel ayrıcalıklar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkbank’tan kadın girişimcilere özel ayrıcalıklar

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Halkbank iş birliği ile ETSO bünyesindeki kadın ve genç girişimcilere Halkbank Edirne Şube Müdürü Yavuz Kotan’ın gerçekleştirdiği sunumla, finansal okur yazarlık ve Halkbank’ın sunduğu avantajlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya ETSO üyesi kadın ve genç iş insanları ile Kadın ve Genç İcra Komitesi üyeleri katılım sağladı.

Toplantıda kadın girişimcilere yönelik Halkbank’ın sağladığı destekleri açıklayan Şube Müdürü Kotan, kadın girişimci kredileri, kadın girişimcilere özel dijital kredi  paketi, kadın kooperatifleri destek paketi, kadın kooperatifleri can suyu kredisi, kadın girişimcileri özel katkı paylı bireysel emeklilik sistemi (BES), Paraf üreten kadın kredi kartı, girişimci kadınlara özel riskli hastalıklar sigortası , kreş ve gündüz bakımevi projesi, üreten kadınlar akademisi, üreten kadınlar buluşmaları, üreten kadınlar yarışması ve ihracatta kadın izi projelerine yönelik Halkbank desteği verildiğini açıkladı.

Kotan, işini kurmuş kadın girişimciler için 300 bin lira, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin lira 36 ay vadeli kredinin yanı sıra indirimli faiz, komisyon, avantajlı vade ve ödemesiz dönem opsiyonları gibi avantajların sağlandığını bildirdi.

Müşteri olmayanlarda başvuru yapabiliyor

Halkbank’ta Dijital Kredi Platformu üzerinden başvurularının alındığının altını çizen Kotan, müşteri olmayan firmaların ve tüzel kişilerin de başvuru yapabilmesi bir platforma sahip olmaları özelliğinin de sektörde tek olduğunu vurguladı. Kotan, Halkbank’ta Dijital Kredi Platformu ilk kez kadın girişimcileri için hizmete sunulduğunu söyledi. Kotan, hedef kitlelerini; asgari 7 gerçek kişi ile kurulan, Ticaret Sicille tescil edilerek tüzel kişilik kazanan, ortaklarının en az yüzde 50’si kadın olan, kuruluş, işleyiş ve denetim işlemlerine ait hizmetleri Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığınca gerçekleştirilen kooperatiflerin oluşturduğunu ifade etti.

Kotan’ın açıkladı destek paketi kapsamındaki krediler şu şekilde;

Makine ve teçhizat alım kredisi; 60 ay vadeyle 200 bin lira, ticari araç alım kredisi 60 ay vadeyle 500 bin lira, istihdam destek paketi 36 ay vadeyle 125 bin lira, işletme kredisi 36 ay vadeyle 200 bin lira ve gayri nakdi krediler ise 100 bin lira.

Kotan kadın kooperatifleri can suyu kredisinin, 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilde yer alan kadın kooperatiflerinin ticari hayata dönüşlerini kolaylaştırmak amacı taşıdığına vurgu yaparak, acil ödemeleri için de destek olmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kadın girişimcilere özel katkı paylı BES

Gerçek şahıs işletmesinin veya hisseleri toplamının en az yüzde 50’si kadın girişimcilere ait olan tüzel kişiliği haiz firmanın her kadın ortağının kadın girişimcilere özel katkı paylı BES’ten faydalanabildiklerini ifade eden Kotan, Azami 60 ay boyunca BES planlarına belirli tutarda ek katkı payı ödendiğini aktardı. Kotan, Paraf kredi kartının üreten kadınlara özel logolu dikey kartı tanıtarak, iş yerleri için yapacakları mal ve hizmet alımlarına taksitli işlem, Dünya Kadın Girişimciler Günü ve belirlenen diğer özel günlerde paraf puan yüklemesi avantajı sağlandığını kaydetti.

Kotan, kadın girişimcilere özel olarak hazırlanmış kadın riskli hastalıkları (rahim ağzı kanseri, rahim kanseri, rahim içi kanseri, meme kanseri, yumurtalık kanseri, yumurtalık fallop türü kanseri, vajina kanseri ve vulva kanseri) teminatı, checkup, göz muayenesi ve diş paketi içeren sigorta ürünleri de bulunduğunu açıkladı.

Kreş ve gündüz bakımevi projesi

Diğer yandan iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması ve kadın istihdamının artırılmasında okul öncesi özel eğitim kurumlarının önemli bir rolü bulunduğunun altını çizen Kotan, kreş ve gündüz bakımevlerinin uygun finansal koşullarla desteklenmesi, sundukları hizmet kalitesini artırmaları için finansal destek sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi. Kotan projenin 500 bin liralık işletme ve 1 milyon liralım yatırım kredisinden oluştuğunu belirtirken, işletme kredisinde 36 ay vade ve yatırım kredisinin 60 ay vadeli kullanılabildiğini dile getirdi.

Kotan, kadınların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere Üreten Kadınlar Akademisi’nin hayata geçirildiğini açıkladı. Kotan, akademinin Girişimcilik, finansal okuryazarlık, yönetim ve organizasyon, satış ve pazarlama, dijitalleşme ve e-ticaret, teşvik, mevzuat ve vergi gibi farklı eğitim modülleri ile 134 başlıkta online eğitim verildiğini açıkladı.

Halkbank üreten kadınlar yarışması

Kadın girişimcileri cesaretlendirmek ve projelerini hayata geçirmelerini desteklemek amacıyla düzenlenen Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nda, yılın üreten kadın girişimcisi kategorisinde 1 milyon lira, teknoloji tabanlı kadın girişimci kategorisinde 500 bin lira, kadın kooperatifi kategorisinde 500 bin lira, sıfır atık kategorisinde 500 bin lira ve yükselen yıldız kategorisinde 400 bin lira olmak üzere toplam ödül tutarının 2 milyon 900 bin lira olduğunu açıkladı. Kotan, yarışmaya katılım için herhangi bir ücret talep edilmediğini ifade etti.

Kadın Kooperatiflerinin e-ticaret platformlarında daha fazla yer almalarını teşvik etmek, ihracat seferberliğine katkı sağlamak, kadın kooperatifçiliğini desteklemek amacıyla gerçekleştirdikleri e-ticaret eğitimi, mentorluk ve uluslararası yerlerine entegrasyon içeren projelerinin geliştirildiğini bildiren Kotan, seçilen 100 kadın kooperatifine eğitim, yapılan sınavda başarı olan 10 kadın kooperatifine ise e-ihracat yazılımı, platform kurulumu ve mentorluk desteği sağlandığını söyledi. Kotan, proje kapsamında 3 kadın kooperatifinin ilk kez ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

Kotan, herhangi bir faaliyeti ya da kendine ait iş yeri olmayıp kendi işini kurmak isteyen girişimciler ile mevcut faaliyetlerini büyütmek, ürün ve hizmet yelpazesini geliştirmek isteyen girişimcilerin, girişimciler kredisinden faydalanabildiğini ifade etti. Bu kapsamda girişimcilerin öğrenim durumu deneyim süresi ve yaşı gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğunu dile getiren Kotan, halk girişimci, usta girişimci, genç girişimci, cesur girişimci ve tekno girişimci gibi hedef kitlelerinin oluşturulduğunu ve 2021 yılında yürürlüğe giren girişimci kredileri ile 146 bin girişimciye 24,8 milyar finansman desteği sağlandığını açıkladı.

Teknokent destek paketi

Halkbank’ın protokol imzaladığı ve Edirne’de de Trakya Üniversitesi Ayşekadın yerleşkesinde bulunan Teknokent/Teknoparklarda ticari faaliyette bulunan firmalar Teknokent Destek Paketinden faydalanabildiğini ifade eden Kotan, destek paketi kapsamında; nakit işletme kredisi, teknokent kira desteği, paraf ticari kredi kartı, bankacılık ürünleri masraf muafiyet, ücretsiz danışmanlık ve eğitim desteği, Halkbank KOBİ fırsatları ve kampanyalar gibi ürünlerin firmalara sunulduğunu ve girişimcilerin finansal marketteki birçok üründen faydalanmaları amaçlandığını aktardı.

Sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan ETSO Kadın Girişimcileri İcra Komitesi Başkanı Elmas Aslan, Halkbank’tan aldığı hizmetten yana memnuniyetini dile getirdi. Halkbank Edirne Şube Müdürü Yavuz Kotan’a da teşekkür eden Aslan; “11 senedir ben Halkbank’tayım ve tabi ki bir işletmeci olarak Edirne de firma çok, ulusal firmalardan biri olarak bu süreci sizler takip ediyorsunuz. Çok memnunum Halkbank’tan, kadına yönelik paketler, yol gösterme, özellikle sizin müdürlük döneminizde bu desteği çok hissettim. Bunun gibi birçok konuda da arama imkânım oldu. Dün diğer bir bankayla görüşme imkanım oldu ama hizmetin yüzde 90’ını Halkbank’yan alıyorum ve teşekkür ediyorum. Ben bir işveren olarak, kurumsal bir firma olarak desteğinizi hissettim. Hissetmeye devam ediyorum” dedi.

Halkbank’tan kadın girişimcilere özel ayrıcalıklar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.