SGK 5 bin, BAĞ-KUR 9 bin gün eşitsizliği ortadan kaldırılsın

SGK 5 bin, BAĞ-KUR 9 bin gün eşitsizliği ortadan kaldırılsın Tokat Bakkallar Manifaturacılar Ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, BAĞ-KUR’lu esnafların 9 bin gün ile emekli olmalarının adaletli bir tutum olmadığına vurgu yaparak, SSK’lılar gibi 5 bin gün ile esnaflara da EYT Yasası’nda hak verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Kaya, “Bir SSK’lı 5 bin prim günüyle...

SGK 5 bin, BAĞ-KUR 9 bin gün eşitsizliği ortadan kaldırılsın

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SGK 5 bin, BAĞ-KUR 9 bin gün eşitsizliği ortadan kaldırılsın

Tokat Bakkallar Manifaturacılar Ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, BAĞ-KUR’lu esnafların 9 bin gün ile emekli olmalarının adaletli bir tutum olmadığına vurgu yaparak, SSK’lılar gibi 5 bin gün ile esnaflara da EYT Yasası’nda hak verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Kaya, “Bir SSK’lı 5 bin prim günüyle emekli olabiliyorsa, biz de bunu hak ediyoruz” dedi.

Tokat Bakkallar Manifaturacılar Ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a EYT’yi yaşama geçirdiği için teşekkürlerini ileterek, Cumhurbaşkanı’ndan esnaf ve sanatkârlar için de 5 bin gün ile emekli olmaları yönünde müjde beklediklerini açıkladı.

Başkan Şaban Kaya açıklamalarında, şu ifadelere yer verdi:

“SSK ve BAĞ-KUR arasında emeklilik süresi 10 yıl fark ediyor. Arada büyük bir uçurum var. SGK olarak tek bir çatı altında birleştik fakat haklarımızın da birleşmesini istiyoruz. Erkeklere 9 bin, kadınlara ise 7 bin 200 prim günü çok fazla. Bir SSK’lı 5 bin prim günüyle emekli olabiliyorsa, biz de bunu hak ediyoruz. Emekli olma şartlarından birisi olan SGK ile BAĞ-KUR arasındaki hizmet süresi, prim gün sayısı ile alakalı, SGK 5 bin, BAĞ-KUR 9 bin gün eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını beklemekteyiz. Primini devlete yük olmadan kendisi ödeyen esnaflarımızın da 5 bin gün ile EYT’den faydalanmaları gerekmektedir. EYT ile birlikte bu sorunun çözülüp eşitsizliğin ortadan kaldırılabileceğine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın esnafların sesini duyacağından ve bu adaletsizliği ortadan kaldıracağından şüphemiz yoktur.”

SGK 5 bin, BAĞ-KUR 9 bin gün eşitsizliği ortadan kaldırılsın

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.