İdyros Antik Kenti’nde kazılar başladı

İdyros Antik Kenti’nde kazılar başladı İdyros Antik Kenti’nin Kemer’in en büyük değerlerinden biri olduğunu ifade eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, “Idyros Antik Kenti’nde kazılar başladı. Kazı çalışmalarını başlatan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Antalya Müze Müdürümüze teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduk. Uzun zamandan beri burada bir çalışma yapılıyordu....

İdyros Antik Kenti’nde kazılar başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdyros Antik Kenti’nde kazılar başladı

İdyros Antik Kenti’nin Kemer’in en büyük değerlerinden biri olduğunu ifade eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, “Idyros Antik Kenti’nde kazılar başladı. Kazı çalışmalarını başlatan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Antalya Müze Müdürümüze teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduk. Uzun zamandan beri burada bir çalışma yapılıyordu. Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kazı çalışmalarına başladığını duyduk ve gerçekten çok mutlu olduk. Çünkü İdyros Antik Kenti, Kemer’imizin en önemli değerlerinden biri. İlçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin Idyros’un konumu, durumu ve buranın nasıl korunarak bugünlere geldiğini görmesi lazım. Bu da bizim için çok önemli. Burası Kemer’ büyük bir değer katacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizlere de kazı alanına hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Kazı alanında bulunan arkeologlar ise 4 yıllık bir çalışma programı belirlendiğini belirterek, 35 kişinin alanda çalışma yaptığını kaydetti.

Bir 4 kişi görseli olabilir

 

Müze alanında sondaj çalışmasının devam ettiğine değinen arkeologlar, balıkçı barınağı ile Idyros Antik Kenti arasında bir Roma köprüsü yapılacağını da ifade etti.

İdyros Antik Kenti’nde kazılar başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.