Evde Kolay Yapılacak Lezzetli Börek Tarifi!
BALIKESİR-BHA
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 250 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Tuz, karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlık:
- Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Ardından fırın tepsisini hafifçe yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Beyaz peyniri ufalayın ve maydanozu ince ince doğrayın. İki malzemeyi bir kasede karıştırın.
- Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Üzerine sütü, yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serin. İlk yufkayı tepsi boyutunda kesin ve tepsiye serin. Üzerine yumurta-süt karışımından sürün.
- İkinci yufkayı da tepsi boyutunda kesip üzerine serin ve tekrar yumurta-süt karışımını sürün.
- Üçüncü yufkayı kesmeden tepsiye serin ve yine üzerine yumurta-süt karışımını sürün.
- Hazırladığınız peynirli ve maydanozlu harcı dördüncü yufkanın üzerine yayın ve kalan yumurta-süt karışımını gezdirin.
- Son yufkayı tepsi boyutunda kesin ve böreğin üzerine serin. Kalan yumurta-süt karışımını da böreğin üzerine dökün.
- Böreği önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30-35 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen böreği fırından çıkarıp dilimleyerek servis yapın. Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
0 Yorum