Gaz Santrali inşasına mahkeme engeli

Gaz Santrali inşasına mahkeme engeli Birr’de yedek gazla çalışan enerji santraline karşı başlangıçta protestolar yaşanmıştı. Federal İdare Mahkemesi şimdi, santralin operasyonu için izin verilmemesi gerektiğine hükmetti. Bu karar, o dönemde Enerji Bakanlığı’nı yöneten Simonetta Sommaruga için acı bir yenilgi anlamına geliyor. Mahkeme, bir mukimin şikayetini kabul etti ve 2022 baharında İsviçre’nin elektrik sorunlarına karşı alınan...

Gaz Santrali inşasına mahkeme engeli

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaz Santrali inşasına mahkeme engeli

Birr’de yedek gazla çalışan enerji santraline karşı başlangıçta protestolar yaşanmıştı. Federal İdare Mahkemesi şimdi, santralin operasyonu için izin verilmemesi gerektiğine hükmetti.

Bu karar, o dönemde Enerji Bakanlığı’nı yöneten Simonetta Sommaruga için acı bir yenilgi anlamına geliyor. Mahkeme, bir mukimin şikayetini kabul etti ve 2022 baharında İsviçre’nin elektrik sorunlarına karşı alınan kararın doğru olmadığına hükmetti. Uvek, acil durumda kullanılacak birkaç gaz rezerv santralini Birr’de inşa etmeye karar vermişti. Ancak mahkeme, yerel bir sakinin çevresel kaygılarını dikkate alarak bu kararı reddetti.

Gaz Santrali inşasına mahkeme engeli

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.