Kira kontratları e-Devlet’ten yapılacak!

Kira kontratları e-Devlet’ten yapılacak! Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Dijital Vergi Dairesi üzerinden kiracılara yönelik yayınlanan “Kira Bildirim Formu” ile ilgili açıklamalarda bulundu. ‘MAHKEME HEYETİ İÇİN KOLAYLIK OLACAK’ Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden yapılacağını açıklayan Çeker, ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında e-Devlet üzerinde ödenen kiraların görülebilmesinden dolayı mahkemeler için kolaylık olacağını...

Kira kontratları e-Devlet’ten yapılacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kira kontratları e-Devlet’ten yapılacak!

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Dijital Vergi Dairesi üzerinden kiracılara yönelik yayınlanan “Kira Bildirim Formu” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘MAHKEME HEYETİ İÇİN KOLAYLIK OLACAK’

Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet üzerinden yapılacağını açıklayan Çeker, ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında e-Devlet üzerinde ödenen kiraların görülebilmesinden dolayı mahkemeler için kolaylık olacağını belirtti. Çeker; “Artık bundan sonra kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak. Mahkemeler kiracı-ev sahibi problemleriyle doldu taştı. Öyle uçuk fiyatlar var ki mahkemeye düştüğün zaman, o mahkeme heyeti bilirkişi oluşturarak bölgedeki kira ortalamalarını çıkarıyor. Bu e-kontrat dönemi başlayınca herkes e-Devlet üzerinden kira kontratlarını bildirecekler. Herkesin e-Devleti’nde bu kiralar bilineceği için mahkeme heyeti için de bu kolaylıklar olacak. Mahkemeler, vergi daireli bunların takiplerini yapabilecek” dedi.

‘CEZALARI ÇOK BÜYÜK’

Her mahallede ortalama kira meblağlarının tespit edileceğine dikkat çeken Çeker, kiralık dairelerin sıkı takibe alınacağını belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu. Çeker; “Her mahallede, bölgede ortalama kira miktarları tespiti yapılacak. Vergi daireleri de bunların takiplerini yapacak. Bundan sonra kira kontratları e-Devlet üzerinden olacak ama bunu oturtmak lazım. Şu anda yazılı kira kontratlarına devam ediyoruz. Tam olarak sistem hazır değil. Sanırım Haziran ayına kadar zorunlu hale gelir. Vergi daireleri yazlık kiralıklarda olduğu gibi kiralık konutları da çok sıkı takibe alacak. Buradan vatandaşları uyarıyorum. Bu bahsedilen konularda dikkatli olsunlar, cezaları çok büyük” şeklinde konuştu.

Kira kontratları e-Devlet’ten yapılacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.