Çalışanların hakları korunacak

Çalışanların hakları korunacak Sigortalı çalışanların işe giriş ya da ayrılış bildirgelerinde hata yapılması durumunda ciddi cezaların uygulanacağı belirtiliyor. Bu kapsamda, sigortalı çalışanların meslek kodlarının yanlış, eksik veya hatalı girilmesi durumunda işverenlerin karşılaşacakları cezalar da netleşti. Gerçeğe aykırı meslek kodu düzenleyen işverenler 1341 TL, geçersiz bordro düzenleyenler 6 bin 707 TL, işe girişi bildirmeyenler 26 bin...

Çalışanların hakları korunacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışanların hakları korunacak

Sigortalı çalışanların işe giriş ya da ayrılış bildirgelerinde hata yapılması durumunda ciddi cezaların uygulanacağı belirtiliyor.

Bu kapsamda, sigortalı çalışanların meslek kodlarının yanlış, eksik veya hatalı girilmesi durumunda işverenlerin karşılaşacakları cezalar da netleşti. Gerçeğe aykırı meslek kodu düzenleyen işverenler 1341 TL, geçersiz bordro düzenleyenler 6 bin 707 TL, işe girişi bildirmeyenler 26 bin 829 TL, kayıt ibraz etmeyenler ise 161 bin TL ceza ödeyecekler.

SGK’nın çalışmaları sonucunda eksik ücret bildiren işverenler de yüksek cezalarla karşılaşacaklar. Çalışanların meslek kodlarıyla aldıkları ücretlerin karşılaştırılmasıyla işverenlerin eksik prim ödemeleri tespit edilecek ve cezalandırılacaklar.

Özellikle meslek kodlarının doğru girilmesi, çalışanların hak ettikleri ücretleri ve prim ödemelerini alabilmeleri açısından büyük önem taşıyor. SGK’nın direkt incelemeye aldığı durumlar, işverenleri düzeltme yapmaya ve eksikleri tamamlamaya zorluyor. Ayrıca, işverenlerin düşük ücretle gösterdikleri çalışanların SGK’ye şikayette bulunma ve dava açma hakları da bulunuyor. Bu sayede çalışanların hakları korunmuş olacak ve işverenlerin hatalı uygulamaları engellenecek.

Çalışanların hakları korunacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.