Lokanta kapanmaları 2 binin üzerine çıktı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) verilerine göre, 2023 yılında şirket kapanmalarında lokantaların payı dikkat çekici bir şekilde arttı.

Lokanta kapanmaları 2 binin üzerine çıktı.

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplamda 25,882 şirketin kapanmasıyla ilgili olarak, lokantaların bu rakamdaki oranı yüzde 8.25'e ulaştı. Bu, 2022'de kapanan şirketler arasındaki lokanta oranının yüzde 7.14'ten artış gösterdiğini gösteriyor.

Lokantaların kapanan şirketler içindeki konumu incelendiğinde, limited şirketler grubunda 2. sırada, anonim şirketler ve gerçek kişi ticari işletmeler grubunda ise 4. sırada yer aldığı görülmekte. 2020'de pandemi nedeniyle geçici kapanmaların yaşandığı dönemde yiyecek içecek sektörü büyük bir darbe almış ve birçok işletme kepenk indirmişti. Ancak, 2021 yılında kademeli olarak açılan lokantalarda pandemi etkisi devam etmiş ve 16,222 şirketin kapanmasına sebep olmuştu. Bu kapanan şirketlerin 1,418'i lokantalar oluşturmaktaydı.

Özellikle limited şirketler içinde lokantaların kapanış sıralamasında 2. sırada yer alması, sektörün zorlu bir dönemden geçtiğini göstermekte. 2023 yılında 2,136 lokantanın kapanmış olması, sektördeki zorlayıcı faktörlerin devam ettiğini ve işletmelerin sürdürülebilirlik konusunda zorlanmış olabileceğini düşündürmektedir.

Lokanta kapanmaları 2 binin üzerine çıktı.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.