Sayvançatak Derneği 31. Yıl Coşkusunu Yaşadı

Sayvançatak Derneği 31 Yıl Önce Kurulan İstanbul’daki 2 Dernekten Birisidir; MUSTAFA ÖZCAN/BHA–TRABZON  Hatırlanacağı gibi gurbetteki hemşerilerin bir araya gelmesini sağlayan derneklerin bir anda öncüsü de sayılan Şalpazarı İlçesine bağlı Sayvançatak mahallesi sakinlerinin İstanbul da 1993 yılında ilk faaliyetlerini yaparak başladıkları dernek dile kolay aradan geçen zaman diliminde büyüyerek bu yıl 31. Defa buluşmaya tanıklık yaptı....

Sayvançatak Derneği 31. Yıl Coşkusunu Yaşadı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayvançatak Derneği 31 Yıl Önce Kurulan İstanbul’daki 2 Dernekten Birisidir;

MUSTAFA ÖZCAN/BHA–TRABZON

 Hatırlanacağı gibi gurbetteki hemşerilerin bir araya gelmesini sağlayan derneklerin bir anda öncüsü de sayılan Şalpazarı İlçesine bağlı Sayvançatak mahallesi sakinlerinin İstanbul da 1993 yılında ilk faaliyetlerini yaparak başladıkları dernek dile kolay aradan geçen zaman diliminde büyüyerek bu yıl 31. Defa buluşmaya tanıklık yaptı.

Şalpazarı İlçemize bağlı Fidanbaşı mahallesi sakinleri tarafından Sayvançatak derneği gibi İstanbul da Şalpazarı İlçesinin mahalle ismini taşıyan Dernekler bundan 31 yıl önce 1993 yılında kurularak diğer mahalle derneklerine öncü olmuşlardır.

İstanbul’un Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi’nde bulunan Trabzon ili Şalpazarı ilçesi Sayvancatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruluşunun 31. Yılı münasebetiyle Eğitim Kültür ve Sanat Gecesi düzenlendi.

Sayvancatak Köyü Derneği 31. Kuruluşu Yılı münasebetiyle Üsküdar Belediyesi’ne ait Çengelköy Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde Eğitim Kültür ve Sanat Gecesi düzenledi. Gecesinin sunuculuğunu Trabzon Şalpazarı (Agasar’da) STK çalışmalarını, faaliyetlerini denilince akla gelen başkanlardan biri olan organizetör, sunucu, Başkan Erol Yanık gerçekleştirdi. Başkan Erol Yanık Gecede yaptığı selamlama konuşmasında Trabzon Şalpazarı (Ağasar’da) Kültür’ünün ve yardımlaşma ‘sının yaşatılması adına dernek olarak yapmış oldukları faaliyetler arasında eğitime vermiş oldukları önemi anlattığı gecede salonu dolduran üyeler misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

Geceye katılan davetliler arasında Üsküdar Belediye Başkanı  Av.Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör İstanbul Trabzonlular Eğitim Derneği / Şalpazarı Eğitim Derneği/Vakfı başkanı Hasan Keskin, STK başkanları mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Gecede sahne alan Karadeniz müziğinin genç ve sevilen sanatçıları eşliğinde salonu dolduran Trabzonlu ve çevre illerden katılan misafirler ile birlikte Şalpazarı (Ağasar’ın) yöresel kıyafetli kültür elçileri gecenin ilerleyen saatlerine kadar horon oynayıp gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gece yaşadılar.

Sayvançatak Derneği 31. Yıl Coşkusunu Yaşadı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.