Kırıkkale’de 60 ceset çıkaran Dalgıç’ın ilginç hikayesi

60 ceset çıkaran Dalgıç’ın ilginç hikayesi KIRIKKALE – BHA Kendisi Bahşılı olan Murat Kandıralı ilçede berberlik yaptığı sırada özellikle Kızılırmak havalesinde gezinti yaparken yüzme sporuna devamında ise dalgıçta merak sardı. Kırıkkale Belediyesi’ne girmeden önce gayri resmi olarak dalgıçlık yaparak suda boğulanların cesetlerini çıkartan Murat Kandıralı 20-25 yıldır bu mesleği yapıyor .Dalgıçlık mesleğinin bir iç gücü...

Kırıkkale’de 60 ceset çıkaran Dalgıç’ın ilginç hikayesi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

60 ceset çıkaran Dalgıç’ın ilginç hikayesi

KIRIKKALE – BHA

Kendisi Bahşılı olan Murat Kandıralı ilçede berberlik yaptığı sırada özellikle Kızılırmak havalesinde gezinti yaparken yüzme sporuna devamında ise dalgıçta merak sardı.
Kırıkkale Belediyesi’ne girmeden önce gayri resmi olarak dalgıçlık yaparak suda boğulanların cesetlerini çıkartan Murat Kandıralı 20-25 yıldır bu mesleği yapıyor .Dalgıçlık mesleğinin bir iç gücü olduğunu belirten Kandıralı su altındaki dünyanın son derece karanlık ve ürpertici olduğundan bahsediyor.
Kandıralı yaptığı açıklamada “Su altında bazen burnunuzun ucunu göremezsiniz, karanlıktır. Boğulan kişiyi bulmaya çalışırsınız. Çalı çırpılar vardır altlarda, özellikle kum ocaklarının olduğu yerlerde girdaplar bulunur. Birilerinin cesedini çıkartırken siz de ölümle burun burunasınız demektir .Özellikle suya yeni düşmüş çırpınan insanları kurtarmak çok risklidir. O korkuyla size yapışır sizi de suyun altına çeker .Bu bakımdan aldığımız eğitimlerde bu tür kurtulmalarda daha çok kişinin arkasından yaklaşarak kurtarmaya çalışırız. Yaklaşık 25 yıldır bu işi yapıyorum. İsteyerek ve severek yapıyorum. Suya düşen insanların ailelerinin feryadını suyun altında bazen duyar gibi oluyorum. Bir an önce çıkartıp cesedi teslim etmek istiyorum. Çünkü suya düşen kişinin ailesi 2-3 gün sonra öldüğünü kabullenir ve ‘hiç olmazsa cesedi bulunsun’ diye bize umutla sarılır. Bu bir nevi de insanlık mesleğidir. İnsanlar günlerce umuda kapılır, bekler. Kırıkkale’de Benim konumumda fazla kişi yok. Bu sayının artması gerekir ve benim yeni gençleri yetiştirmem lazım .Yeni teknolojik alet ve edevata ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Çünkü biz de suyun altında ölümle burun buruna bir mücadele veriyoruz. Defalarca tehlike atlattım. Fakat buna rağmen içindeki meslek sevgisi ve insanlara yardımcı olma duygusu mesleği devam etmemde güç sağladı.” şeklinde konuştu.

Kırıkkale’de 60 ceset çıkaran Dalgıç’ın ilginç hikayesi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.