Kaz eti sezonu açıldı

Kaz eti sezonu açıldı Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN– BHA Ardahan’da yetiştirilen ve bölgenin yöresel yemeği olan kaz eti, sofralarda yerini alıyor. Ardahan ve köylerinde yetiştirilen kazlar, sonbaharda karın yağması ile kesilip tuzlanarak bir sürede ayazda kurutulduktan sonra satışa sunuluyor. Ardahan’ın coğrafi konumu, iklimi, hava şartlarından dolayı kaz etine ayrı bir lezzet katarken, kaz eti dışında başta Kaz tüyü,...

{"id":84714,"news_id":15688181,"detail":"Kaz eti sezonu a\u00e7\u0131ld\u0131\n

\u00d6zkan KARAKAYA\/ ARDAHAN\u2013 BHA\n

Ardahan\u2019da yeti\u015ftirilen ve b\u00f6lgenin y\u00f6resel yeme\u011fi olan kaz eti, sofralarda yerini al\u0131yor. \n

Ardahan ve k\u00f6ylerinde yeti\u015ftirilen kazlar, sonbaharda kar\u0131n ya\u011fmas\u0131 ile\u00a0kesilip tuzlanarak bir s\u00fcrede\u00a0ayazda kurutulduktan sonra sat\u0131\u015fa sunuluyor.\n

Ardahan\u2019\u0131n co\u011frafi konumu, iklimi, hava \u015fartlar\u0131ndan dolay\u0131 kaz etine ayr\u0131 bir lezzet katarken, kaz eti d\u0131\u015f\u0131nda ba\u015fta Kaz t\u00fcy\u00fc, ayaklar\u0131, kafas\u0131, ci\u011feri olmak \u00fczere vatanda\u015flar kazlar\u0131n her \u015feyinden faydalanabiliyor. Son y\u0131llarda Kaz etine olan yo\u011fun talebin artmas\u0131n\u0131n ard\u0131ndan bir\u00e7ok ilde \u2018Kaz \u00e7iftlikleri\u2019 a\u00e7\u0131ld\u0131 Ardajan ve k\u00f6ylerinden b\u00fcy\u00fck \u015fehirlerde sat\u0131\u015fa sunulan Kazlar ortalama 1200 \u2013 1300 TL aral\u0131klar\u0131nda sat\u0131l\u0131yor.\n","created_at":"2024-01-04T05:31:10.000000Z","updated_at":"2024-01-04T05:31:10.000000Z"}