Tokat’ın tarım ve hayvancılıkta kötü şansını yeneceğiz

Tokat’ın tarım ve hayvancılıkta kötü şansını yeneceğiz Hüseyin KÖMÜR/ TOKAT-  BHA 3 yıldır Kayyum tarafından yönetilen Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi seçim için gün sayıyor. Seçim için hangi gün ve tarihte yapılacağı belirsizliğini korurken seçimin 21 Ocak 2024’te yapılması bekleniyor. Önceki dönemlerde Turhal Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanlığını yapan Yalçın Bekler yaptığı bir toplantı ile aday olduğunu...

Tokat’ın tarım ve hayvancılıkta kötü şansını yeneceğiz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ın tarım ve hayvancılıkta kötü şansını yeneceğiz

Hüseyin KÖMÜR/ TOKAT-  BHA

3 yıldır Kayyum tarafından yönetilen Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi seçim için gün sayıyor. Seçim için hangi gün ve tarihte yapılacağı belirsizliğini korurken seçimin 21 Ocak 2024’te yapılması bekleniyor. Önceki dönemlerde Turhal Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanlığını yapan Yalçın Bekler yaptığı bir toplantı ile aday olduğunu açıkladı.

Yalçın Bekler yaptığı açıklamada çiftçilerin ve üreticilerin durumuna değinerek öncelikle çiftçilerin ve üreticilerin sorunlarını ortadan kaldıracağını ve Tokat’ın tarım ve hayvancılıkta makus talihini yeneceğini açıkladı.

Yalçın Berkler ‘’Üyelerimizin tekrardan aday olma taleplerini dikkate alarak aday olmaya karar verdik. Hem bu kararımızı sizinle paylaşmak hem de niçin aday olduğumuzu sizlere aktarmak hem de seçildikten sonra neler yapabileceğimizi sizlerle paylaşmak için bu toplantıyı takip ettik. Kıymetli misafirlerimiz ben ilk olarak 2014 yılında Ekim ayında yapılan seçimde kongrede yine bu otelde çiftçilerimizden gelen talep üzerine aday olmaya karar vermiştim. 2014 yılında Allah nasip etti, sizlere de destek verdiniz biz de Yönetim Kurulu başkanlığına seçildik. Biz göreve geldiğimizde 2014 yılında. Kooperatifi 11 milyon 374 bin TL borçla devraldık. Bu döviz üzerine hesaplandığında tam 5.000.000 $ yapıyordu. Kooperatifi 31 yıl görevde kalan bir yönetim kurulunda devraldı. Biz kooperatifi devraldığımızda kooperatifi sadece bir merkez binası, bir de Amasya şeker fabrikasında %23. 87 hissesi vardı. Onun haricinde hiçbir mal varlığı yoktu. Şekerbank hissemiz varmış, geçmiş yönetim yani bu 30 yıllık yönetim döneminde satılmış, Kayseri şeker fabrikasında hissemiz varmış yine bizim devraldığımız yönetim tarafından satılmış…’’ifadelerini kullandı.

Yalçın Bekler ‘’ Yeni dönemde seçilirsek öncelikle kooperatifin borç yükü nedir, ne değildir? Bunu ortaya koyacağız. Bu borç yükünden kurtulduktan sonra bu tesisleri hızla faaliyete getirip sizlere hizmet eder duruma getireceğiz. Damızlık üretim çiftliği inşa edeceğiz. Bu üretim çiftliğinde ürettiğimiz danaları çiftçilerimize dağıtacağız. Dağıttığımız danaların takipçisi olacağız. Yemini biz vereceğiz, hayvanı biz vereceğiz. Kredi çekme kabiliyeti bulunmayan çiftçilerimiz için kooperatif olarak kefalet sunacağız. Çiftçimiz kendi emeğiyle hayvanını üretecek. Yeni dönemde kooperatifin daha iyi hizmet edebilmesi bu projelerimizin hayata geçirilmesi noktasında onların da destek olacağının sözünü aldım. Hayvan borsası veya hayvan pazarı büyük bir sıkıntı bulut, bölgeye hitap eden bir hayvan borsasına dönüştüreceğiz. Yine bölgelerdeki diğer ilçelerdeki tüm mağazalarımızı tarım markete dönüştüreceğiz. Tarım market dediğim nedir derseniz çiftçinin her türlü ihtiyacını ürüne temin edebildiği yer. Şu an en büyük eksikliğimiz o. Yeri uygun olmayan mağazalarımızı yere uygun bir alana taşıyacağız. Ürün alım merkezi ve tarım merkez konseptine dönüştüreceğiz ve sizlerin hizmetine sunacağız inşallah. Bunların hepsini de bu beyannamemizde yazdık…’

Tokat’ın tarım ve hayvancılıkta kötü şansını yeneceğiz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.