Dağlardan gelen lezzet üretim kültürüne girdi
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, üreticilerin alternatif gelir kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla başlattığı projelere her gün bir yenisi ekleniyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda devam eden çalışmalarda gerek kahvaltılık gerekse meyve suyu ve çay tüketimi açısından güçlü bir ticari ürün olan kuşburnu, üretim kültürüne giriyor.
3 BİN 750 kuşburnu fidanı dağıtıldı
Büyükşehir Belediyesi, dağlardan gelen lezzet olarak bilinen kuşburnunun profosyonel olarak yetiştirilmesi için yeni proje başlattı. “Kuşburnu Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Mesudiye ilçesine bağlı Konacık ve Kale mahallelerindeki 14 üreticiye yüzde 20 üretici katkısı alınarak, rosa canina çeşidi toplam 3 bin 750 adet kuşburnu fidanının dağıtımı yapıldı.Projeyle birlikte ise 30 dönüm kapama kuşburnu bahçesi oluşturulması hedeflendi.
Konacık mahalle muhtarı başkan Güler’e teşekkür etti
Mesudiye ilçesi Konacık Mahallesi Muhtarı Ömer Osmanoğlu, “Mesudiye ilçemizin birçok mahallesinde olduğu gibi Konacık mahallemizde de kuşburnu doğada yetişmekteydi. Kuşburnu yetiştiriciliği ile ilgili daha verimli ve ticari bir faaliyet yapabilmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyemiz Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile irtibata geçtik. Teknik personeller gelip bizleri ziyaret ettiler ve verimli bir üretim yapabilmek amacıyla istişarede bulunduk. Bugün de fidanlarımızı aldık. Kuşburnu fidanı ile birlikte yöremizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla bizlere birçok destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz” dedi.,
C vitamini deposu
Ordu’nun Mesudiye ilçesinde dağlardan gelen lezzet olarak bilinen kuşburnundan yapılan reçel ve marmelatlar hem aile hem de ilçe ekonomisine katkı sunuyor. Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarını süslemesinin yanı sıra çayı ve meyve suyu da yapılan kuşburnu, C vitamini açısından zenginliğiyle dikkatleri çekiyor.
0 Yorum