Beypazarı ilçesi içe sularının kalitesi artırıldı

Beypazarı ilçesi içe sularının kalitesi artırıldı Yaşar TONBAK / ANKARA   BHA Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Beypazarı Bölge Müdürlüğü, Beypazarı İlçesinin içme sularının kalitesinin artırıldığını ve içilebilir olduğunu bildirdi. ASKİ Bölge müdürlüğü, Beypazarı İçme suyu değerlerinin Aski’nin “www.aski.gov.tr“ adresinden de takip edilebildiğini ve güncel değerlerin burada açıklandığı kaydedildi. Beypazarı su şebekesinin 2014 yılında 6360 sayılı Bütünşehir...

Beypazarı ilçesi içe sularının kalitesi artırıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı ilçesi içe sularının kalitesi artırıldı

Yaşar TONBAK / ANKARA   BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Beypazarı Bölge Müdürlüğü, Beypazarı İlçesinin içme sularının kalitesinin artırıldığını ve içilebilir olduğunu bildirdi.

ASKİ Bölge müdürlüğü, Beypazarı İçme suyu değerlerinin Aski’nin “www.aski.gov.tr“ adresinden de takip edilebildiğini ve güncel değerlerin burada açıklandığı kaydedildi.

Beypazarı su şebekesinin 2014 yılında 6360 sayılı Bütünşehir veya büyükşehir yasası çerçevesinde Ankara Büyükşehir belediyesi ASKİ’ye bağlandı.

ASKi Beypazarı Bölge Müdürlüğü, ASKİ Olarak Beypazarı İlçesinde o dönemde bazı ilave yatırımlarda bulunduğunu 7.500 Metreküp gün kapasiteli temiz su arıtma tesisinin zamanla yetmediğini ve günümüz şartlarında artan abone, nüfus ve benzeri şartları karşılamadığını kaydetti.

50 Milyon TL’lik yatırım yapıldı:

Yapılan açıklama ile, “İçme suyu kapasite 7 gün bazında merteküp bazında artırılmasına yönelik yapılan çalışmalarla ilave olarak 10.000 Metreküp / gün kapasiteli su arıtma tesisinin devreye alınmasının akabinde, su arıtma tesisinin gün bazlı arıtma kapasitesi 17.500 Metreküp’e çıkarıldı. Bu anlamda içme suyunun kalitesi de değişti ve daha da iyileşti. Böylece Beypazarı’ halkı daha sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşturuldu” denildi.

ASKİ Beypazarı Bölge Müdürlüğü, ilçede saniye, saat bazlı içme suyu tüketiminin Merkez Depo Arıtma tesisinde Kapalı devre (ters) Ro sistemiyle takip edildiğini ve çeşmelerden akan suyun rahatlıkla içilebileceğini kaydetti.

 

 

Beypazarı ilçesi içe sularının kalitesi artırıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.