Halk Ekmek’ten hijyen eğitimi

Halk Ekmek’ten hijyen eğitimi Geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyat politikasıyla tüm Ankaralıların gözdesi hâline gelen ve Başkentte bir marka hâline dönüşen Ankara Halk Ekmek Fabrikası, toplum sağlığını korumak amacıyla hijyen kurallarına uymaya devam ediyor.    Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenmesi zorunlu olan “gıda hijyen” eğitimlerinde, ekmek üretiminden tüketimine kadar...

{"id":83696,"news_id":15687163,"detail":"Halk Ekmek\u2019ten hijyen e\u011fitimi\n

Geni\u015f \u00fcr\u00fcn yelpazesi ve uygun fiyat politikas\u0131yla t\u00fcm Ankaral\u0131lar\u0131n g\u00f6zdesi h\u00e2line gelen ve Ba\u015fkentte bir marka h\u00e2line d\u00f6n\u00fc\u015fen Ankara Halk Ekmek Fabrikas\u0131, toplum sa\u011fl\u0131\u011f\u0131n\u0131 korumak amac\u0131yla hijyen kurallar\u0131na uymaya devam ediyor.\n

\n

\u00a0\u00a0\u00a0Tar\u0131m ve Orman Bakanl\u0131\u011f\u0131 ile T\u00fcrkiye F\u0131r\u0131nc\u0131lar Federasyonu aras\u0131nda imzalanan protokol kapsam\u0131nda d\u00fczenlenmesi zorunlu olan\u00a0\u201cg\u0131da hijyen\u201d\u00a0e\u011fitimlerinde, ekmek \u00fcretiminden t\u00fcketimine kadar olan s\u00fcre\u00e7te; ekmek ve ekmek \u00e7e\u015fitleri \u00fcretimi, da\u011f\u0131t\u0131m\u0131 ile sat\u0131\u015f\u0131nda g\u00f6revli t\u00fcm personele ve ekmek sat\u0131\u015f b\u00fcfesi i\u015fletmecilerine g\u0131da hijyeninin nas\u0131l sa\u011flanmas\u0131 gerekti\u011fi ayr\u0131nt\u0131l\u0131 olarak anlat\u0131ld\u0131.\n815 ki\u015fi e\u011fitime al\u0131nd\u0131\n

Ankara Halk Ekmek Fabrikas\u0131 Konferans Salonu\u2019nda d\u00fczenlenen e\u011fitime 430 Halk Ekmek Sat\u0131\u015f B\u00fcfesi i\u015fletmecisi ile onlar\u0131 denetlemekle g\u00f6revli B\u00fcfe Kontrol Birimi \u00e7al\u0131\u015fanlar\u0131 olmak \u00fczere toplam 815 ki\u015fi kat\u0131ld\u0131.\n

\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0Ekme\u011fin \u00fcretiminden t\u00fcketiciye ula\u015fmas\u0131na kadar ge\u00e7en s\u00fcre\u00e7te yer alan t\u00fcm g\u00f6revlilere verilen e\u011fitim kapsam\u0131nda; hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tan\u0131mlar, g\u0131dalardaki zararl\u0131 maddeler, bula\u015fma ve bozulmalar, personel, i\u015f yeri ile ekipman hijyeni, temizlik, dezenfeksiyon, f\u0131r\u0131nlarda hijyen ve sanitasyon, f\u0131r\u0131nlarda HACCP ile iyi hijyen uygulamalar\u0131, g\u0131da enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek, ekmek \u00e7e\u015fitleri ile ilgili g\u0131da mevzuat\u0131, ekmek ve ekmek \u00e7e\u015fitleri ile ilgili mevzuata uygun \u00fcretim teknikleri, el y\u0131kama, maske ve bone kullan\u0131m\u0131, temizlik, dezenfeksiyon maddelerinin kullan\u0131m\u0131, tam bu\u011fday ekme\u011fi t\u00fcketiminin \u00f6nemi ve sa\u011fl\u0131k \u00fczerine etkileri, ekmek israf\u0131n\u0131n azalt\u0131lmas\u0131 i\u00e7in al\u0131nacak tedbirler ba\u015fl\u0131klar h\u00e2linde uygulamal\u0131 olarak anlat\u0131ld\u0131.\n

\nHedef ba\u015fkentlilere sa\u011fl\u0131kl\u0131 ve g\u00fcvenli\u00fcr\u00fcn sunmak\n

\u00a0Ankara Halk Ekmek Fabrikas\u0131 \u0130\u015fletme M\u00fcd\u00fcr\u00fc Muhsin Kaynar \u201cg\u0131da hijyen\u201d e\u011fitimleri hakk\u0131nda \u015f\u00f6yle konu\u015ftu:\n

\u201cG\u00fcnl\u00fck bir milyon ekmek \u00fcretme kapasitesine sahip 97 \u00e7e\u015fit \u00fcr\u00fcn \u00fcreten \u00e7ok \u00f6nemli bir marka h\u00e2line geldik. Bu kapsamda tarladan sofraya g\u00fcvenli g\u0131da anlay\u0131\u015f\u0131yla y\u00fcr\u00fctmekte oldu\u011fumuz \u00e7al\u0131\u015fmalara devam ediyoruz. Hammadde deposundan \u00fcretime, sevkiyattan market ve b\u00fcfe \u00e7al\u0131\u015fanlar\u0131na kadar t\u00fcm payda\u015flar\u0131m\u0131z 3 g\u00fcn s\u00fcren e\u011fitim \u015f\u00f6lenimize kat\u0131ld\u0131. Hedefimiz vatanda\u015flar\u0131m\u0131za sa\u011fl\u0131kl\u0131 ve g\u00fcvenli g\u0131day\u0131 temin etmek ve onlar\u0131n t\u00fcketimine sunmak.\u201d\n

\n

\n","created_at":"2023-12-17T07:37:07.000000Z","updated_at":"2023-12-17T07:37:07.000000Z"}