Temiz Tokat Projesiyle 200 köy temizlendi

Temiz Tokat Projesiyle 200 köy temizlendi   Hüseyin KÖMÜR/ TOKAT- BHA   Tokat Valiliği  tarafından Ekim ayında uygulamaya konulan ve Tokat’ın eşsiz doğasını koruma amacı güden “Temiz Tokat ve Yeşil Bayraklı Köyler Projesi” kapsamında, 200 köy temizlendi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda Temiz Tokat Projesi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya kurum müdürleri katılırken...

Temiz Tokat Projesiyle 200 köy temizlendi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temiz Tokat Projesiyle 200 köy temizlendi

 

Hüseyin KÖMÜR/ TOKAT- BHA

 

Tokat Valiliği  tarafından Ekim ayında uygulamaya konulan ve Tokat’ın eşsiz doğasını koruma amacı güden “Temiz Tokat ve Yeşil Bayraklı Köyler Projesi” kapsamında, 200 köy temizlendi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda Temiz Tokat Projesi Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıya kurum müdürleri katılırken projenin daha geniş kitlelere ulaşması için istişareler yapıldı. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklanmalarda bulunan Vali Hatipoğlu, “Temiz Tokat ve Yeşil Bayraklı Köyler Projesi” kapsamında, 200 köy temizlendiğini söyledi. Temizlik yapılan köylere dönük olarak oluşturulan ekiplerle, çevre mühendisleri, çevre uzmanları, sağlık uzmanları, eğitimciler ve din görevlilerden oluşturulan ekiplerle hem temizliğin önemi hem de çevre hayvan ve insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu aktarmaya çalışacaklarını ifade eden Hatipoğlu, Tokat’ı önemli il haline getirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Vali Numan Hatipoğlu, “Birkaç ay önce Temiz Tokat projesine başlamıştık. Temiz Tokat projesiyle hedeflediğimiz köylerimizin, kasabalarımızın, ırmaklarımızın, ormanlarımızın daha temiz hale getirilmesi ve özellikle kırsal alanda kirlilikle çevre kirliliği ile mücadele etmekti. Bu kapsamda da çalışmaları büyük bir hızla yürütmeye devam ediyoruz. İl özel İdaremizde oluşturduğumuz, ilçelerimizde kaymakamlarımızın önderliğinde oluşturduğumuz ekiplerimizle köylerin hem köy içleri hem de köy dışındaki alanları özellikle mesire alanlarıyla ilgili olarak çeşitli temizlik faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda il merkezimizdeki 107 köyümüzden 41 birinde temizlik faaliyetini gerçekleştirdik. Yine ilçelerimizle birlikte yaklaşık 200 civarında köyümüzde bu temizlik faaliyetleri gerçekleştirildi ve çalışmalar devam ediyor.” dedi.

 

“Temiz Tokat Projesi her geçen gün genişleyerek yeni hedefleri doğrultusunda adım adım ilerleyecek”

 

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Tabii temizlik alışkanlığını yerleştirilmesi, insanların özellikle çevre duyarlılığının arttırılması yönünden kampanyamızı daha komplike, daha geniş bir halde vatandaşımıza ulaştırmak gibi bir hedefimiz var. Bu kapsamda da temizlik yaptığımız köylerimize dönük olarak oluşturacağımız ekiplerle çevre mühendislerimiz, çevre uzmanlarımız, sağlık uzmanlarımız ve eğitimcilerden yine din görevlilerden oluşturacağımız ekiplerle hem temizliğin önemi hem bunun kendi sağlıkları için hem de çevre hayvan ve insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu aktarmaya çalışacağız. Önümüzdeki süreç içerisinde Tokat insanımızın daha duyarlı çevre dostu hale gelmesi büyük bir önem taşıyor. Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın eşlerinin himayesinde başlayan sıfır atık projesi, dünya çapında ses getiren çok büyük projelerden birisi oldu. Bizde bu kapsamda Tokat’ı yine örnek bir il haline getirmek için 3 önemli ırmağın ve çok daha fazla su kaynağının olduğu bir coğrafyanın çok daha etkin bir şekilde korunması hepimizin ortak hedefi, geleceğe miras bırakacağımız en önemli hususlardan birisi de bu. Bu çerçevede köylerimizi, kasabalarımızı çevreye daha duyarlı hale getirmek, bireylerimizi, vatandaşlarımızı bu kapsamda yön vermek için gayretlerimiz sarf ediliyoruz. Ben de bu çalışmaları, çeşitli defalar hem yerinde kontrol ediyorum. Geçenlerde Çöreğibüyük Köyüne gitmiştim. Oradaki çalışmaları yerinde gördüm. Bugün de yine Topçam’da liseli gençlerimizle, jandarma komandolarımızın ortaklaşa gerçekleştirdiği bir temizlik faaliyetine ben de katıldım. Gençlerimizin bu konuda ki bilinçli olması gerçekten çok yüksek hem de orada bizim jandarma personelimizle kaynaşmaları da çok güzeldi. Bu anlamda bundan sonraki süreç içerisinde de kampanyamızı çok daha ileri noktalara taşımak gibi bir hedefimiz var. Temiz Tokat Projesi her geçen gün daha gelişerek daha da genişleyerek yeni hedefleri doğrultusunda adım adım ilerleyecek. İlimiz hem sıfır atık hem de biliyorsunuz aynı zamanda sıfır karbon hedefleri doğrultusunda örnek bir il haline getirilecek inşallah, en kısa zaman içerisinde” açıklamasında bulundu.

Temiz Tokat Projesiyle 200 köy temizlendi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.