Bu İddialar Doğru Mu?

Giresun/Tirebolu İl Genel Meclisi Üyesi Ömer cebeci, Doğankent Çatalağaç Köyü Keltaş meviinde bir şirket tarafından yürütülmekte olan madencilik faaliyetindeki kapasitenin genişletilmesi durumunda 13 köy ile 1 mahallenin maden ocağı tehditi altında kalacağını ileri sürdü. Giresun’un Tirebolu İlçesi Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Madencilik faaliyetinin kapasitesinin genişletilmesine yönelik...

Bu İddialar Doğru Mu?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giresun/Tirebolu İl Genel Meclisi Üyesi Ömer cebeci, Doğankent Çatalağaç Köyü Keltaş meviinde bir şirket tarafından yürütülmekte olan madencilik faaliyetindeki kapasitenin genişletilmesi durumunda 13 köy ile 1 mahallenin maden ocağı tehditi altında kalacağını ileri sürdü.

Giresun’un Tirebolu İlçesi Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Madencilik faaliyetinin kapasitesinin genişletilmesine yönelik ÇED sürecinin başlatıldığına dikkat çeken Ömer Cebeci, kapasite artırımının kabul edilmesi durumunda “Doğankent İlçesinin : Çatalağaç, Söğütağzı, Çatak ve Süttaşı Köyleri, Kara Dere, Delmece, Sazlı Yatak-Olucaktepe,Gavraz Deresi, Nişane Mevkileri, Tirebolu İlçesinin Eymür Köyü, Gariygen Mevkii, Görele İlçesinin Soğukpınar Köyü ve Patan Mahallesi Mevkilileri madencilik faaliyetinden zarar görme tehdidi yaşayacaktır.” dedi.

FAALİYET ALANI 10 KAT ARTIRILIYOR
Mevcut madencilik faaliyeti yürütülen alanının 230 bin metreküpten 2 milyon 171 bin metreküpe çıkarılmasının istendiğine de dikkat çeken Cebeci” Kapasitenin artışı demek, yaşanan bu zararların daha da büyümesi sorununu doğurmaktadır. Harşit Vadisinden Tirebolu’ya kadar tüm canlı yaşamını tehdit altındadır” diye konuştu,

Bu İddialar Doğru Mu?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.