Tokat Şehir Hastanesinin Temeli Ne Zaman Atılacak? Milletvekili Arslan’dan son nokta!

Hüseyin Kömür  BHA-TOKAT AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Şehir Hastanesi ile ilgili açıklamalar yaparken yeri ile alakalı eleştirilere yanıt verdi. Yaklaşık 5 yıldır süren çalışmaların ardından, bu devasa projenin yatırım programına alındığını belirten Arslan, hastanenin sadece Tokat için değil, bölge için de önemli bir sağlık merkezi olacağını vurguladı. Milletvekili Arslan, projenin detaylarına değinerek,...

Tokat Şehir Hastanesinin Temeli Ne Zaman Atılacak? Milletvekili Arslan’dan son nokta!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüseyin Kömür  BHA-TOKAT

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Şehir Hastanesi ile ilgili açıklamalar yaparken yeri ile alakalı eleştirilere yanıt verdi.

Yaklaşık 5 yıldır süren çalışmaların ardından, bu devasa projenin yatırım programına alındığını belirten Arslan, hastanenin sadece Tokat için değil, bölge için de önemli bir sağlık merkezi olacağını vurguladı. Milletvekili Arslan, projenin detaylarına değinerek, üniversite kampus alanı içerisinde, en az 250 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan hastanenin, Tokat’taki kamu arsası sıkıntısına rağmen hızla ilerlediğini belirtti. Bölge halkının kolay ulaşımı için stratejik bir konumda yer alacak olan hastanenin, çevre yolları üzerinden Artova, Turhal ve Niksar gibi ilçelerden gelen hastalara hızlı bir erişim sağlayacağına dikkat çekti.

 

Tokat Şehir Hastanesi yeri ile ilgili eleştirilere cevap verdi

 

Arslan, Tokat’taki kamuya yatırımlarının önündeki en büyük engellerden birinin, büyük arsaların eksikliği olduğunu dile getirdi.  Tokat Şehir Hastanesinin kurulması planlanan yeriyle alakalı da eleştirilere de değinen Mustafa Arslan, “İnsanlar eleştirilebilir, eleştiriler doğal tabi. Eleştirilerin sonucunda daha güzel bir sonuç çıkar mı? Ama Tokat’taki kamuya yatırımlarının önündeki en büyük engel kamunun elinde büyük arsaların olmaması. Kamunun elinde arsa olmaması. Yani hazine adına kayıtlı veya belediye adına kayıtlı veya özel idare adına kayıtlı bu ölçekte başka bir arsa yok. Dolayısıyla bunun kamulaştırılmasıyla uğraşmak, kamulaştırma ile ilgili programı takip etmek de bu yatırımı çok ileriye atar. Onun için şu anda arsa problemiyle uğraşmadan hızlı bir şekilde bu hastaneyi hayata geçirip biz hemşerilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Pandemi döneminde bu şehir hastanelerinin önemi ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız bu yatırımları gündeme getirip Türkiye’nin her yerinde Şehir hastaneleri yaptığında, muhalefet bunları acımasızca eleştirmişler, doğru mu? Ama pandemide bütün Avrupa’nın batıdaki gelişmiş ülkelerin hastalarını sokağa attığı bir dönemde yani hastaların sokakta kaldığı bir dönemde cenazelerini defnedemediği bir dönemde Türkiye’deki bu sağlık altyapısına yapılan yatırımın önemi ortaya çıktı. Yani Türkiye’nin verdiği sağlık hizmeti dünyada örnek oldu bir. İkincisi Tokat’a gelelim; Tokat’ta da sayın Cumhurbaşkanımız işte 2002’de iktidara geldiği günden bugüne kadar 12 tane ilçemiz var. 12 ilçemizin tamamında da hastane yaptı, işte Tokat Devlet Hastanesi 600 yataklı. Niksar Devlet Hastanesi, Reşadiye Devlet Hastanesi, Erbaa Devlet Hastanesi, Turhal, Zile Devlet hastaneleri, Artova’da entegre hastane, Yeşilyurt’ta entegre hastane bütün ilçelerimizin tamamında son hastane Sulusaray’da yapıldı. Şu anda bitmek üzere. Yani Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış hastanenin tamamından fazla hastaneye 20 yılda yapmış olduk. Hepsi yenilendi. Yani son derece modern her türlü imkanlara sahip hastanelerimiz her yerde hizmet veriyor” ifadeleri kullandı.

 

Şehir Hastanesinin temeli ne zaman atılacak?

 

Temel atmayla ilgili bir tarih var mıydı? Sorusuna Mustafa Arslan “Hızlı bir şekilde hastanenin temelini atmak istiyoruz. 2024 takvim yılı içerisinde temelini atar mıyız? Proje çalışmaları zaman alacak. Bunun proje çalışmaları biter bitmez inşallah temel atmayla ilgili çalışmayı yaparız. Yani bunun projesiyle ilgili de bir şey var, takvim olur, hızlı bir şekilde bitiririz inşallah” diye konuştu.

Tokat Şehir Hastanesinin Temeli Ne Zaman Atılacak? Milletvekili Arslan’dan son nokta!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.