Tuğut: Gerekli Önlemlerin Alınması Gerekir

Tuğut: Gerekli Önlemlerin Alınması Gerekir Hakan BAKAR/SİVAS-BHA Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Tuğut, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında bir açıklama yaptı. Tuğut, “Savaş ve çatışmalarda kadına uygulanan şiddet 1325 Sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı ile ilk kez savaş suçu sayılmıştır. ...

Tuğut: Gerekli Önlemlerin Alınması Gerekir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuğut: Gerekli Önlemlerin Alınması Gerekir

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Tuğut, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında bir açıklama yaptı.

Tuğut, “Savaş ve çatışmalarda kadına uygulanan şiddet 1325 Sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı ile ilk kez savaş suçu sayılmıştır.  Savaş ve çatışmalarda genellikle kadınlar, statüleri, rolleri, dinleri,  cinsiyeti nedeniyle cinsel ve toplumsal cinsiyet temelli şiddete maruz kalmaktadırlar.  Kadınlar, bu nedenlerin yanında özellikle düşmanın gelecek nesillerini doğuran ve ait olduğu düşman kültürü taşıyan bireyler olmalarından dolayı da şiddete maruz kalmaktadırlar. Kadına karşı şiddet sadece fiziksel olarak kadına zarar vermemekte, aynı zamanda duygusal, psikolojk, sosyal ve ekonomik olarak da zarar vermektedir. Buda kadınları değil bütün toplumu ve o toplumun geleceğini de etkilemektedir. Bu nedenle tüm devletlerin kadınların şiddete karşı korunması için gerekli önlemleri alması gerekmektedir.  Şiddete sessiz kalmakta şiddettir.” dedi.

Tuğut: Gerekli Önlemlerin Alınması Gerekir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.