TİMBİR, “Sivil Toplum Medya Buluşmaları”nın ikinci ayağında Aydın’da

TİMBİR, “Sivil Toplum Medya Buluşmaları”nın ikinci ayağında Aydın’da “Sivil Toplum Medya Buluşmaları” programı Aydın’ın ev sahipliğinde Adnan Menderes Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda açılış konuşmasını TİMBİR Aydın Temsilcisi Emin Aydın gerçekleştirdi. Emin Aydın, daha önce Karadeniz bölgesi için Trabzon’da gerçekleştirilen etkinliğin şimdide Ege bölgesi için Aydın’da yapılmasına vesile olduğu için TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa’ya...

TİMBİR, “Sivil Toplum Medya Buluşmaları”nın ikinci ayağında Aydın’da

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİMBİR, “Sivil Toplum Medya Buluşmaları”nın ikinci ayağında Aydın’da

“Sivil Toplum Medya Buluşmaları” programı Aydın’ın ev sahipliğinde Adnan Menderes Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programda açılış konuşmasını TİMBİR Aydın Temsilcisi Emin Aydın gerçekleştirdi. Emin Aydın, daha önce Karadeniz bölgesi için Trabzon’da gerçekleştirilen etkinliğin şimdide Ege bölgesi için Aydın’da yapılmasına vesile olduğu için TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa’ya teşekkürlerini iletti.

Emin Aydın, Aydın’daki STK’ların istifade etmesi açısından bu etkinliğin önemini vurguladı.

Aydın Sivil Toplum Platformu Başkanı Veli Tiryaki, Aydın’ın STK örgütlenmesindeki en önemli şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Demokratik toplumlarda tüm ihtiyaçları devlet tek başına karşılayamaz. Bu yüzden insanlar bir araya gelip dernekler, vakıflar kurarlar. Bunun örneğini Marmara depreminde görmüştük. STK’lar gönüllülük işidir. Benim hayran olduğum insanlar var. Aydın için bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. Aydın Türkiye’nin STK örgütlenmesindeki en önemli merkezlerden biridir. Şu an 2000’e yakın kurum ile faaliyet gösteriyoruz. Bizler aydında ses olmak, söz sahibi olmak istiyoruz. Bizlere destek verilirse aydını bir marka şehir yapabiliriz.”

“STK’lar bir toplumun mayasıdır”

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, sivil toplum örgütlerinin toplumun mayası olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Ben yaklaşık 30 yıla yakın sivil toplum örgütü ile uğraşan bir kardeşinizin. Ben de ben de sizin gibi bir çoğunuz gibi yerel sivil toplumlar içinden başladım ve bugün de Türk İnternet Medya Birliği ile sürecimize devam ediyoruz. Hepimizin ayrı bir amacı var. Ama sivil toplum örgütlüleri bir araya gelebilen kişilerdir. Ben bu yüzden STK’lar bir toplumun mayasıdır. Bu çok önemli bir şey yani bir araya gelip yapabilmek gerçekten çok da kolay bir şey değil. Şimdi ise STK’lar nasıl farkındalık oluşturabilir bunu düşünmeliyiz. Bu farkındalık çalışmalarını nasıl tanıtabiliriz nasıl sosyal medyada var olabiliriz nasıl internette var olabiliriz 70’e yakın kanalda canlı yayındayız işte o zaman dünyaya açılabiliyoruz. Eğitimleri bu çalışmayla devam ettireceğiz bütün bunları yaparken hep yereldeki dostlarımızla beraber yapıyoruz. Bizim Türk İnternet Medya Birliği 81 ilde 1000’e yakın kardeşi var. Aydın’daki kardeşlerimizle Emin ve Mehmet Aydın kardeşler sağ olsunlar üniversitede sizlerle buluşmamızı sağlayan bir köprü. Burayı bize tahsis ettikleri için ve bizle birlikte oldukları için çok teşekkür ederim. Yani üniversite halkla beraber olmalı işte bugün de en iyisini görüyoruz.”

TİMBİR Başkan Vekili Rıfat Sait konuşmasında Balkanlarda düzenleyecekleri programından bahsederek, “Türkiye İnternet Medya Birliği kısa bir süre önce kuruldu ve özellikle STK açısından çok değerli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bizlerde Balkan Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı olarak gelecek ay Balkanlar’da bir program düzenleyeceğiz. Balkanlardan da çok değerli katılımcılar gazeteciler olacak. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. Bugün öğretmenler günü bütün değerli öğretmenlerimizin de öğretmenler günü kutluyorum, tebrik ediyorum. Hepinize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘’Değişen dünyada medyanın rolünün ortaya konması gerekiyor’’

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cemal İyem de yaptığı konuşmada, değişen dünyada medyanın rolünün net olarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek, ‘’Bugün üniversitemize ev sahipliğinde çok kıymetli paydaşlarımızla gerçekleştireceğimiz bir program düzenliyoruz. Biliyorsunuz sosyal politika dediğimiz zaman aslında 4 tane temel saç ayağı vardır. Sosyal güvenlik, sosyal hizmet, sosyal yardım ve eğitim gelir. İşte burada sivil toplum son derece önemli. Gerek sosyal güvenlik politikalarının oluşmasında ya da sosyal yardım sosyal hizmet ya da eğitim politikalarının şekillenmesinde sivil toplum kuruluşlarının önemi yadsınamaz bir gerçek ancak dünya bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Burada önemli olan nokta işte sivil toplum kuruluşlarımızın da bu değişime dönüşüme ayak uydurmaları. Değişen bu dünyada özellikle medyanın yer alması gereken yeni rolün mutlaka ortaya konulması gerekiyor. Bugün bu toplantıda da mutlaka bunların değerlendirileceğini konuşulacağını düşünüyorum.’’ dedi.

Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Sivil Toplum Kuruluşları’nda Basın, Medya İlişkisi üzerine yaptığı sunumda özellikle STK’ların medya kuruluşlarıyla yakın temasta bulunması gerektiğini söyleyerek, ‘’Medya mensuplarının ve kuruluşlarının çok yoğun programları oluyor. Örneğin ben DHA’da çalışırken her sabah bir toplantı yapar ve tüm haftayı programlardık. Bu sebeple STK’lar da medya mensuplarının bu yoğunlukları düşünerek onlara birebir ulaşmalı ve etkinliklerine dair en az 1 – 2 hafta önceden bilgilendirme yapmalıdır.’’ dedi.

STK’lar telif hakkını nasıl korur

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Hukuk Danışma Av. Cüneyd Altıparmak, katılımcılara İnternet Ortamında Kişisel Verilerin Korunması ve Telif ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Altıparmak, gerçekleştirdiği sunumda, “Medya ve sivil toplum bu meseleye nasıl bakar? İki tane temel noktası var. Siz sivil toplum olarak ne topluyorsunuz bir kişinin adını soyadını telefon numarasını falan kişisel verilerini alıyorsunuz. Bunu korumakla yükümlüsünüz. İkincisi siz bazı şeyler üretiyorsunuz. Bugün buradaki konuşmalarınız toparlanacak şekilde sonuca ve bildirgeye dönüşecek. Günün sonunda bu sivil topluma ait bir telif hakkı olacak ve biz bu telif hakkını nasıl koruyacağız. Yani bize benzer rakip olan Öz TİMBİR bunu alıp yayınlarlarsa biz bunu nasıl ortadan kaldırmaya çalışacağız şeklinde olaya bakmak gerekiyor. Orada iki tane nokta var. Yani biz topladığımız verileri nasıl korumak zorundayız veya bizim ürettiğimiz telif ürünleri nasıl muhafaza edebiliriz, başkalarının bunu ihlal etmemesi için ne yapabiliriz buna bakacağız.” ifadelerini kullandı.

Programda sunum yapan diğer isimler ise şöyle:

Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Satıl; Sivil Toplum Örgütlerinin Dijital Kapasitesinin Geliştirilmesi

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Burcu Zeybek; Dijital İçerik Üretimi

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa; Sivil Toplum Kuruluşları Etkin Sosyal Medya Kullanımı

Program, katılımcılar ve konuşmacılar arasında gerçekleşen soru-cevap ile devam etti.

Soru- cevap bölümünün ardından konuşmacılar ile TİMBİR heyetine hediyeleri takdim edildi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

 

 

TİMBİR, “Sivil Toplum Medya Buluşmaları”nın ikinci ayağında Aydın’da

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.