ARÜ’de gastronomi çalıştayı düzenlendi

ARÜ’de gastronomi çalıştayı düzenlendi Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN – BHA Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ile Gürcistan Batum Shota Rustaveli Üniversitesi iş birliğinde, Ardahan ve Gürcistan’ın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin ele alındığı “Gastronomi Çalıştayı” gerçekleştirildi. Vali Hayrettin Çiçek, üniversitenin Aşık Şenlik Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, çalışmanın her iki ülkenin mutfak kültürünü zenginleştirmek adına önemli adım olduğunu söyledi. Çalıştayın...

{"id":82578,"news_id":15686045,"detail":"AR\u00dc\u2019de gastronomi \u00e7al\u0131\u015ftay\u0131 d\u00fczenlendi\n

\u00d6zkan KARAKAYA\/ ARDAHAN \u2013 BHA\n

Ardahan \u00dcniversitesi (AR\u00dc) ile G\u00fcrcistan Batum Shota Rustaveli \u00dcniversitesi i\u015f birli\u011finde, Ardahan ve G\u00fcrcistan\u2019\u0131n unutulmaya y\u00fcz tutmu\u015f yemeklerinin ele al\u0131nd\u0131\u011f\u0131 \u201cGastronomi \u00c7al\u0131\u015ftay\u0131\u201d ger\u00e7ekle\u015ftirildi.\n

Vali Hayrettin \u00c7i\u00e7ek, \u00fcniversitenin A\u015f\u0131k \u015eenlik Konferans Salonu\u2019nda d\u00fczenlenen programda, \u00e7al\u0131\u015fman\u0131n her iki \u00fclkenin mutfak k\u00fclt\u00fcr\u00fcn\u00fc zenginle\u015ftirmek ad\u0131na \u00f6nemli ad\u0131m oldu\u011funu s\u00f6yledi.\n

\u00c7al\u0131\u015ftay\u0131n ayn\u0131 zamanda k\u00fclt\u00fcrler aras\u0131 etkile\u015fim ve yak\u0131nl\u0131\u011f\u0131 da art\u0131raca\u011f\u0131n\u0131 ifade eden \u00c7i\u00e7ek, \u015funlar\u0131 kaydetti: \u201cG\u00fcrcistan dost \u00fclke. S\u0131n\u0131r kom\u015fumuz G\u00fcrcistan ile uzun s\u00fcreden beri g\u00fczel ili\u015fkiler i\u00e7indeyiz ama \u00f6zellikle bu ili\u015fkiler son y\u0131llarda daha da geli\u015ferek s\u00fcrd\u00fc. \u0130kili olarak g\u00fczel bir ili\u015fkimiz s\u00f6z konusu. Bu ili\u015fkileri \u00f6zellikle ticaret ve turizm noktas\u0131nda geli\u015ftirmek istiyoruz. Her ge\u00e7en g\u00fcn bu \u00e7al\u0131\u015fma gibi daha da k\u0131ymetli \u00e7al\u0131\u015fmalar yap\u0131lmakta. Bu \u00e7al\u0131\u015fma Ardahan mutfa\u011f\u0131na G\u00fcrc\u00fc lezzetlerini, G\u00fcrc\u00fc mutfa\u011f\u0131na da Ardahan lezzetlerini katacakt\u0131r.\u201d\n

Ardahan \u00dcniversitesi Rekt\u00f6r\u00fc Prof. Dr. Mehmet Biber de Ardahan ve G\u00fcrcistan mutfaklar\u0131n\u0131n ortak \u00f6zelliklerini ortaya koymak ad\u0131na \u00e7al\u0131\u015fman\u0131n \u00f6nemli oldu\u011funu belirterek, \u201cHer iki k\u00fclt\u00fcr\u00fcn lezzetlerini \u00e7al\u0131\u015farak y\u00f6resel mutfaklar\u0131 zenginle\u015ftirmek ad\u0131na \u00e7al\u0131\u015fmam\u0131z k\u0131ymetli. Di\u011fer yandan Ardahan ve G\u00fcrc\u00fc mutfaklar\u0131n\u0131n unutulmaya y\u00fcz tutmu\u015f yemeklerinin korunmas\u0131 ve kay\u0131t alt\u0131na al\u0131nmas\u0131n\u0131 ama\u00e7l\u0131yoruz.\u201d diye konu\u015ftu.\n","created_at":"2023-11-23T11:13:07.000000Z","updated_at":"2023-11-23T11:13:07.000000Z"}