Giresun’un Bu Şehitliği Çok Önemli!

Giresun’un Dereli-Şebinkarahisar ilçesine bağlanan eski yol üzerinde bulunan Şehitler Geçidi Şehitler Mezarlığı, için ilk adım Giresun İl Özel İdaresi tarafından atıldı. Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, Genel Sekreter Yardımcısı Erdem Kılavuz ile birlikte Şıhobası’ndaki mezarlık alanında incelemelerde bulundu. Tolga Erener, mezarlık alanının etrafının duvarla çevrileceğini, ayrıca çeşme, namazgah ve anıt kitabenin bu...

Giresun’un Bu Şehitliği Çok Önemli!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giresun’un Dereli-Şebinkarahisar ilçesine bağlanan eski yol üzerinde bulunan Şehitler Geçidi Şehitler Mezarlığı, için ilk adım Giresun İl Özel İdaresi tarafından atıldı.

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, Genel Sekreter Yardımcısı Erdem Kılavuz ile birlikte Şıhobası’ndaki mezarlık alanında incelemelerde bulundu.

Tolga Erener, mezarlık alanının etrafının duvarla çevrileceğini, ayrıca çeşme, namazgah ve anıt kitabenin bu alan içerisinde yer alacağını belirtti. Genel Sekreter Tolga Erener, “İlimiz Dereli ilçesi Şıhobası Yaylası içinde kalan ve Şebinkarahisar ilçemize bağlanan eski kadim yol üzerinde bulunan Şehitler Geçidi Şehitler Mezarlığını ziyaret ettik. Bu mezarlık, 18. yüzyılda buradan geçen kervanlara gayrımüslim çetelerce yapılan saldırılarda vefat eden ‘yol Şehitleri’ne ait. Bu mezarlık, bizim için çok önemli. Bu nedenle düzenleme çalışmalarına başladık” dedi.

Giresun’un Bu Şehitliği Çok Önemli!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.