Ödüllü filmler Niğde’de seyirci ile buluştu

Ödüllü filmler Niğde’de seyirci ile buluştu Mustafa ALTINER / NİĞDE – BHA Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ve bu yıl 23 ülkeden 372 filmin değerlendirmeye alındığı Türk Dünyası 8. Film Festivali kapsamında ödül alan fimler, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon...

Ödüllü filmler Niğde’de seyirci ile buluştu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödüllü filmler Niğde’de seyirci ile buluştu

Mustafa ALTINER / NİĞDE – BHA

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ve bu yıl 23 ülkeden 372 filmin değerlendirmeye alındığı Türk Dünyası 8. Film Festivali kapsamında ödül alan fimler, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1299’da gösterime sunuldu. Temaya uygun 151 belgesel filmin kabul edildiği yarışmada Ön Jüri başkanı Ferda Gürcan Uzun Belgesel, Kısa Belgesel ve Öğrenci Belgeselde finalist filmleri belirledi. Uzun belgeseller filmler Enis Rıza Sakızlı, Kısa Belgesel filmler Sibel Göloğlu ve Öğrenci Belgesel Filimler Lokman Zor Başkanlıklarında oluşan jürilerlece değerlendirilerek ödül alan filmler belirlendi.

FESTİVAL DEPREM ŞEHİTLERİNE İTHAF EDİLDİ

Festilval ile ilgili açıklamalarda bulunan Festival Tertip Komitesi Başkanı Menderes Demir ; ”Bu yıl Festivali 6 Şubat Kahramanmaraş Depremindeki şehitlerimize olan ithaf ediyoruz.Yine bu yıl Türk dünyasının Yiğit ve Gür Sesi Geçtiğimiz Günlerde Edebi Aleme Uğurladığımız Azerbaycan Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Ganire Paşayeva’ anısına “Onur Ödülü”nü en iyi filmlerimizden birine vereceğiz. “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü ise Akademisyen Araştırmacı Kültür İnsanı İrfan Gürdal Bey’e takdim edilecek. Finalist Filmler 19 Ekim 2023 tarihinde Başkent Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi salonlarında gösterime çıkıyor. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Kültür Merkezi’nde Azerbaycan Filmleri Afis Sergisi ve Dr. Aysel Güney Türkeç’in “Emek Dünyamız” isimli sergi açılışı var. Aynı salonda Azerbaycan’dan Hayal Rızan’nın çektigi “Maya“ belgesel filmi ile belgesel film gösterimlerimiz başlayacak.Gösterimler Ankara Bilim Üniversitesi’nde devam edecek. Ankara Bilim Üniversitesi’ndeki ilk gösterilecek belgesel filmin yönetmeni Alihan Erbaş.” ifadelerini kullandı.

Hayallerim gerçek oldu

Niğde’de ki gösterimde konuşan Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş festivalin ortaya çıktığı günden bu güne kadar olan gelişmelerden dolayı hayallerinin gerçekleştiğini belirterek ”Bu projeyi hayata geçirmeden önce yapılması hayal gibiydi, çok emek isteyen ve çok zorlu bir süreçti. Ancaj bugün baktığımızda tüm bu zorlukların üstesinden geldiğimizi görüyorum. Adeta hayallerim gerçek oldu. Bu süreçte bizlere olan desteğini hiç esirgemeyen Niğde Valiliğine, Niğde Belediyesine, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir’e teşekkür ederim” dedi.

Kapanış Niğde’de

Festivalde ödül alan Filmler ilk olarak 25-28 Ekim Azerbaycan Bakü’de Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi ve Halk gösterimi ile başladı. Sonra Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan ,Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetleri’nde yapıldı..Festivalin kapanışı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerimize ithaf edilen gösterimle sona erdi. Niğde’de düzenlenen programa Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Belediye  Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş, öğrenciler ve davetliler katıldı.

8.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği katkıları, üniversiteler, Meslek örgütleri, İletişim ve Medya kuruluşları ile sivil toplum teşkilatlarının proje ortaklığında yapılıyor.

 

Ödüllü filmler Niğde’de seyirci ile buluştu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.